Україна отримає вугілля після включення однієї ЛЕП

Кабінет міністрів також підтримує рішення про включення однієї з ЛЕП, якою подається електроенергія до Криму.

1719174

Розблокування поставок вугілля стане можливим після підключення однієї з ліній електропередачі (ЛЕП) на Крим, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

“Коли включимо лінію на “Титан”, ми вирішимо питання з вугіллям. У такий спосіб ми вирішуємо свої питання, а не їхні”, – сказав він журналістам у Києві в п’ятницю, 27 листопада.

За словами Демчишина, Кабінет міністрів також підтримує рішення про включення одної за одною ЛЕП, якими подається електроенергія на Кримський півострів.

Як повідомив міністр, з проханням відновити енергопостачання до Криму до нього зверталися представники посольств іноземних держав.

За словами в.о. директора Укренерго Всеволода Ковальчука, ремонтні роботи на лінії “Каховка-Титан”, відновлення і подача по ній електроенергії до Криму можуть бути здійснені за дві-три години за умови розблокування її громадськими активістами і отримання відповідного рішення з боку силових структур.

Як раніше повідомлялося, сьогодні вдень у Херсонській області сталося відключення споживачів електроенергії через спрацювання захисту, повідомила прес-служба Укренерго.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: