Лікар назвав найнебезпечніших переносників коронавірусу

Зуєв підкреслив, що безсимптомні носії Covid-19 виділяють вірус.

Безсимптомні носії коронавірусу є прихованими і неконтрольованими джерелами зараження вірусом, заявив член Нью-Йоркської академії, глава відділу мікробіології латентних інфекцій, вірусолог інституту ім. Гамалеї Віктор Зуєв.

“Я вважаю, що найнебезпечнішими переносниками Covid-19 є знамениті безсимптомники. Колись їх через непорозуміння називали тими, хто хворіє без симптомів. Це дурниці! Хвороб без симптомів не буває. Це здорові люди, які є вірусоносіями. В їх організмі Covid-19 сформував латентну форму вірусної інфекції”, – пояснив експерт у коментарі “Парламентській газеті.

За його словами, таку форму інфекції фахівці називають обопільною – деякі люди не заражаються Covid-19, але є її носієм. Водночас вірус, перебуваючи в організмі людини, зберігається як вид. Саме тому “французи назвали латентну вірусну інфекцію джентльменською угодою”.

Зуєв підкреслив, що безсимптомні носії Covid-19 також виділяють вірус.

“Ті, хто перехворів на кір, нікого не заражають, а вони заражають коронавірусом”, – пояснив він.

Шкідлива інфекція, накопичуючись у роті безсимптомника, переважно передається повітряно-крапельним шляхом. Тому, вважає експерт, саме такі носії вірусу сьогодні “є прихованими і неконтрольованими джерелами зараження”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.