Пандемія Covid-19 не буде останньою: глава ВООЗ

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебрейесус заявив, що епідемія Covid-19 і буде останньою, тому країни повинні зміцнювати свої системи охорони здоров’я і бути готовими до нових надзвичайних ситуацій.

Деталі: На думку керівника ВООЗ, Коронавірусние криза не буде останньою пандемією, і спроби вберегти здоров’я людей приречені на невдачу без вирішення глобальних проблем, таких як зміни клімату та захист тварин.

Гебрейесус також засудив недалекоглядну розтрату грошей на боротьбу зі спалахами хвороби, якщо нічого не робиться для підготовки до наступного спалаху.

Він нагадав, що в першому щорічному звіті Глобального ради з питань моніторингу готовності світу до надзвичайних ситуацій в області охорони здоров’я за вересень 2019 року, опублікованому за кілька місяців до спалаху коронавируса, було застереження, що світ не готовий до потенційно руйнівних пандемій.

Пряма мова: “Історія говорить нам, що нинішня пандемія не буде останнім, і що епідемії є об’єктивною реальністю. Пандемія висвітлила тісний зв’язок між здоров’ям людей, тварин і планети”.

Додатково: Згідно з даними з офіційних джерел, від коронавируса ужепогіблі не менше 1,75 мільйона чоловік, і з моменту спалаху, зареєстрованого в Китаї в грудні минулого року, було зафіксовано майже 80 мільйонів випадків зараження. Гебрейесус резюмував, що наслідки пандемії виходять далеко за рамки самої хвороби і “мають далекосяжні наслідки для суспільства і (світової – УП) економіки”.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.