Сім’я 8-річного хлопчика, який помер від COVID-19, живе за межею бідності. ВІДЕО

Сім’я восьмирічного хлопчика, який 17-го жовтня помер від коронавірусної інфекції, не перебуває на обліку в обласній службі захисту дітей.

Про це розповів керівник цієї служби Іван Ковалик, інформує “Суспільне:Карпати”.

Восьмирічний хлопчик, який помер від COVID-19, жив у селі Казанів Коломийського району. Місцеві жителі показали будинок, в якому живе його сім’я. Удома нікого не було.

“Нема нікого, бо їх майже ніколи нема. Мама і середня дочка на базарі. А чоловік, напевно, пішов в лікарню. Десь-колись, буває, п’ють”, — розповідає сусідка Марія.

Сім’я не перебувала на обліку в обласній службі у справах дітей як така, що знаходиться у складних життєвих обставинах, розповів керівник служби Іван Ковалик.

Однак, інша сусідка Марія розповіла, що сім’я живе бідно. За її словами, односельчани допомагають їм, адже пенсії, яку отримує ця сім’я, не вистачає.

“Сім’я бідненька. Хата така собі. Було багато їх, а там лише ліжка і більше нічого, бо не мають звідки купити то все. Тато дуже хворий, тато на операціях був, мама – на одній операції. Дуже хворі, з лікарні в лікарню. Тато на похорон прийшов і дальше пішов у лікарню. Люди помагають їм, бо вони не мають як”, — каже Марія Мосійчук.

Хлопчик на вихідних був вдома і потім поїхав на навчання в Печеніжинську школу-інтернат. Сьогодні тут зачинені всі корпуси, а на подвір’ї школи немає ні учнів, ні вчителів. Єдина людина, яка перебувала на території навчального закладу, — денний сторож Марія Тафійчук:

“Немає жодної дитини. В нас все закрито на самоізоляцію. Діти до 30-го числа, два тижні, на самоізоляції. Ні директора, ні завуча нема”.

Читайте також  Пішла з життя відома українська телеведуча

Саме в школі-інтернаті в дитини виявили температуру. Черговий лікар, який тут працює, викликав швидку допомогу, розповів заступник директора обласного департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак.

Хлопчика госпіталізували в Коломийську центральну районну лікарню увечері 15-го жовтня. Тоді, розповідає медичний директор КНП “Коломийська центральна районна лікарня” Віктор Бойко, стан дитини був середньої важкості. А вже через кілька годин самопочуття хлопчика почало погіршуватися:

“Протягом чотирьох годин перебування в реанімаційному відділенні стан дитини погіршувався. О 04:20 дитину перевели на кероване дихання, тобто заінтубували. При проведенні рентген-обстеження були виявлені ознаки двобічної пневмонії”.

17-го жовтня, через півтори доби після госпіталізації, восьмирічний хлопчик помер. За словами Віктора Бойка, результати ПЛР-дослідження надійшли після смерті дитини, тест підтвердив наявність коронавірусної інфекції.

Як розповіли в обласному департаменті охорони здоров’я, хлопчик мав важкі супутні соматичні захворювання та неодноразово знаходився на лікуванні в медзакладах області.

“Всі зусилля, які докладали медики, були переглянуті нашою комісією, яку ми одразу створили, щоб розібратися, чи правильно діяли всі. Можу сказати, що всі моменти були дотримані”, — переконує заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимир Дзьомбак.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.