Тероризм – інструмент помсти та залякування

Путінська Росія застосовує тероризм як інструмент помсти своїм ворогам. Російська Федерація займається тероризмом по всьому світу. Ми всі пам’ятаємо Новачок у Великій Британії, вбивства представників чеченського опору на території європейських держав, вбивства колишніх російських олігархів по всій планеті і так далі.

Попри запровадження безпрецедентних санкцій проти Росії адміністрацією Дональда Трампа і Конгресом торік, президент Володимир Путін, здається, став ще більш націленим на те, щоб завдати шкоди міжнародному миру і стабільності. Поряд зі збільшенням економічного тиску на російського президента і його друзів, у Америки є ще один козир. Держдепартамент повинен розглянути можливість додати Росію в список країн, які спонсорують тероризм. В цей список вже входять російські союзники, такі як Іран і Сирія. Про це на сторінках лояльної до Демократичної партії газети New York Times пише республіканець і член Комітету Сенату з закордонних справ Корі Гарднер.

Росія заперечує обвинувачення, але докази кричать про протилежне. “Так само як і серйозність скоєної в Британії атаки. Росія тепер офіційно відповідальна за застосування хімічної зброї проти країни-члена НАТО на її ж землі. Це зухвале порушення суверенітету одного з наших найважливіших союзників. Це вимагає серйозної американської відповіді”, – пише репсбуліканець.”Більше того, російська незаконна і аморальна війна проти України не закінчується. Після російської анексії Криму в 2014 році і подальшої підтримки підконтрольних Росії маріонеток в Донбасі міжнародна спільнота не змогла адекватно відповіcти на російську агресію, яка триває досі. І ціна такої помилки нищівна. Більше 10 тисяч українців загинули на війні, а 1,7 мільйонів людей були переселені”, – пише американський політик, нагадуючи і про те, як російські сили збили малайзійський “Боїнг 777” над Донбасом, вбивши 298 людей на борту.

Читайте також  Українські надзвичайники врятували оленя з криги

Він наголосив, що вина за сьогоднішню недовіру між США і Росією повністю на совісті Кремля. І потрібно застосувати всі доступні дипломатичні кроки, щоб захистити демократію і союзників, а також стримати реваншизм Росії, яка намагається переписати історію.

Останні події в Україні свідчать, що саме представники спецслужб РФ причетні до організації та здійснення терористичних актів на території України. Для прикладу у квітні 2020 Служба безпеки України викрила у Дніпрі організоване злочинне угруповання, яке причетне до здійснення терористичних актів у різних регіонах України. За наявною інформацією, групою керував кримінальний авторитет, раніше неодноразово засуджений мешканець тимчасово окупованої території АР Крим, відомий на прізвисько “Арієць”.

Важливим елементом нівелювання проявів тероризму є обізнаність суспільства з даною глобальною проблемою сьогодення та взаємодія громадян з правоохоронними органами. Обережність і пильність – ратує життя.

Як виявити терориста

Терористи, як правило, діють потайки, намагаючись не попадатися на очі ні правоохоронним органам, ні простим громадянам. Але їх діяльність цілком може здатися незвичайною або підозрілою. Якщо ознаки дивної поведінки не знаходять природного пояснення, негайно повідомите про це в силові структури. Будьте уважні, постарайтеся запам’ятати прикмети цих людей, відмінні риси їх осіб, одяг, імена, клички, можливі шрами і татуювання, особливості мови і манери поведінки, тематику розмов тощо.

Не намагайтеся їх зупиняти самі, інакше ви можете стати їх першою жертвою.

На що необхідно звертати увагу

– На підозрілих осіб, як правило непримітних, таких, що не виділяються, але дивних.

– На невеликі групи людей, що зібралися з певною метою, можливо агресивно налагоджених.

– На квартири, що здаються або знімаються, підвали, підсобні приміщення, склади, навколо яких спостерігається дивна активність.

Читайте також  Таких змін мобілізації ухилянти не чекали, сотні тисяч чоловіків втратять відстрочку: подробиці про повістки і ТЦК у 2024

– На підозрілі телефонні розмови.

– У разі, якщо ви помітили підозріле, проявіть наполегливість в проясненні ситуації, при необхідності залучіть близьких і знайомих, сусідів. Деякі безтурботні громадяни можуть сказати, що це параноя. Ні, це пильність, прийнята в усіх розвинених країнах світу.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: