На Франківщині затримали двох чоловіків, які продавали та вирощували марихуану

Минулої доби поліцейські затримали двох чоловіків за підозрою у розповсюдженні наркотиків. Згідно ч. 2 ст. 307 (Незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України їм може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Так, 29 серпня, працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Івано-Франківській області спільно з працівниками Долинського відділення поліції затримали 31-річного місцевого мешканця, який займався збутом марихуани, інформує Фіртка з посиланням на обласну поліцію.

Протиправну діяльність поліцейські викрили в місті Долині. Йдеться про збут трьох згортків з рослинною речовиною, зовні схожу на наркотичний засіб «марихуану», за 600 гривень.

Крім того під час проведення поверхневого огляду поліцейські виявили та вилучили в сумці правопорушника ще близько 13 згортків з рослинною речовиною, зовні схожу на наркотичний засіб «марихуану», які останній зберігав з метою збуту.

Як з’ясувалося чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини.

Все виявлене та вилучене поліцейські направили на експертизу. Цього ж дня ще одного продавця наркотиків поліцейські затримали у Надвірній. Працівники Надвірнянського відділу поліції спільно з працівниками Управління протидії наркозлочинності ГУНП в області на «гарячому» затримали 35-річного місцевого мешканця, який збув один згорток з рослинною речовиною, зовні схожу на наркотичний засіб «марихуану», за 200 гривень.

Під час санкціонованого обшуку в помешканні зловмисника працівники поліції виявили пакет з рослинною речовиною, зовні схожу на наркотичний засіб «марихуану» близько 500 г, дві рослини конопель, які росли у горщиках, а також саморобні пристрої для куріння.

Усе вилучили і направили на експертизу.

Обох чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також  На Прикарпатті на смерть збили чоловіка

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 307 ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Поліцейські Прикарпаття нагадують: за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів загрожує кримінальна відповідальність.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.