У Пакистані група озброєних бойовиків напала на п’ятизірковий готель: що відомо

В пакистанській провінції Белуджистан група із щонайменше 3 озброєних бойовиків увірвалася у 5-зірковий готель Pearl Continental. Це – один із найпопулярніших готелів серед закордонних туристів та бізнесменів у цьому регіоні. Наразі звідти чути звуки пострілів.

Влада Пакистану переконує, що ще до того, як озброєні зловмисники увірвалися в готель, місцевих та іноземних гостей встигли евакуювати у безпечне місце. Проте, скільки цивільних осіб залишилися у готелі – невідомо, передає BBC. Натомість, є інформація про щонайменше одну жертву теракту, це – охоронець готелю. Також відомо про декількох поранених осіб.

Відповідальність за напад вже взяло на себе угруповання “Визвольна армія Белуджистану”, яке заявило, що їхньою ціллю були китайські та інші іноземні інвестори.

Відомо, що наразі в будівлі готелю діє антитерористична операція. Бойовики вступили у перестрілку з силами безпеки і зайняли перший поверх готелю. Район довкола будівлі оточили, туди не пускають посторонніх.

Регіон Белуджистан, у якому стався і триває збройний напад, є найбіднішим у Пакистані. Водночас, цей регіон став центром багатомільярдного китайського інвестиційного проекту. Так, Пекін інвестував близько 50 мільярдів доларів у порт Гвадара (приморське місто регіону) та в автошлях, що має з’єднати Белуджистан із китайською провінцією Синьцзянь.

Це – не до вподоби кільком екстремістським угрупованням, які діють у Белуджистані. Вони заявляють, що проект не приносить жодної користі місцевому населенню.

Так, у Белуджистані діють такі екстремістські угруповання, як: пакистанський Талібан, сепаратистська організація “Визвольна армія Белуджистану” та екстремістська сунітська група Лашкар-е-Джангві.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.