Перший ресторан у Західній Україні відмовився від фуа-гра

Через два тижні інтенсивної комунікації Івано-Франківський заклад «Profiterole» вирішив підтримати кампанію зоозахисників “Стоп фуа-гра” та відмовитись від продажів французького делікатесу.

З 7 січня заклад не пропонує своїм клієнтам цього продукту в меню, інформує кореспондент Фіртки.

На Заході фуа-гра вже давно вважається показовим прикладом жорстокого поводження з тваринами. В Україні ж єдина ферма, що вирощувала птахів для фуа-гра закрилася у вересні через “негуманність” процесу виробництва, але паштет з гусячої печінки все ще можна придбати в магазинах та ресторанах.

Зоозахисна організація «Відкриті клітки» розпочала роботу з ресторанами та ритейлерами з підписання зобов’язання відмовитись від продукту насильства.

В результаті кампанії в Україні вже 5 закладів (Київ: Asiatique, Klukva&Brukva, Канапа та Остання Барикада та Івано-Франківськ: Profiterole) відмовились від продажів цього продукту.

Наразі тривають інформаційні кампанії з приводу використання французького делікатесу львівським закладом Red Pepper та київським Coin (власник Микола Тищенко).

Кампанія “Стоп фуа-гра” триває також в інших країнах: Англії (10 заяв від ресторанів, зокрема Мішленівських) та Данії (150 ресторанів та ритейлерів відмовилися від продажів фуа-гра).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.