«Вагітна жінка втратила свою дитину, на яку так довго чекала»…

Сьогодні мешканка Івано-Франківська, відома волонтер Вікторія Харандюк розповіла на своїй сторінці в мережі Фейсбук про свій сумний досвід перебування в ОПЦ, інформує Правда.іф.

«В липні, 2018 року з сильними болями в животі мене попід руки привезли в лікарню (пам’ятаю то була субота, бо ввечері мала їхати в АТО). На першому поверсі сказали підніматись на четвертий в ОПЦ, бо там приймальний покій. Ну, ок! Ми піднялись. На IV поверсі ні душі, в лікарській сказали: “Чекайте, черговий лікар зараз підійде до Вас!”.

Довго лікар підходив, дужеее довгооо. Я почала поклони бити і вовком вити від болю, а лікар все ж не міг дійти. І ніхто не збирався мені надати медичну допомогу, допоки не під’їхали мої друзі, які швидко повпливали на те, щоб мене взяли на огляд.

З лікарської вибігла лікар-гінеколог, яка весь час була присутня в кабінеті, під дверима якими я в той час плакала.

Вона ж взяла мене на огляд, діагноз: двобічний аднексит, треба лягати на стаціонар. Довго вагалась (бо й на Схід хочу їхати, і лікарки взагалі не знаю. Лікар-гінеколог, якій я довіряю Базюк Ніна Іванівна на той час була у відпустці) але все ж таки я погодилась на лікування, бо з усіх боків мене переконували, що так буде краще.

Їдемо далі…

Поселили в першу палату, умови жахливі (Про постіль, тумбочки, санітарію та благодійні внески я писала пост на своїй фб-сторінці цього ж липня, 2018 року. Після якого піднявся фист кіпіш, гуділи всі ЗМІ, робились репости, писались коменти та статті, знімались сюжети.

Нас з дівчатами переселили в палату з кращими умовами, а в тій палаті почали робити генеральне прибирання)

Читайте також  Франківець започаткував виготовлення футболок та худі, щоб допомогти Збройним силам України

Оскільки, цю тему ми вже піднімали, тепер хочу аби Ви знали про мій діагноз та лікування.

Тиждень мене капали та кололи антибіотиками, біль в животі не зменшився, а навпаки посилився, для зняття болю назначили свічки та кололи знеболюючі. Рівно через тиждень (знову субта) у мене почалась менструація і страшний біль внизу живота. Я попросила про знеболююче. З дозволу лікарки мені вкололи знеболююче, не допомогло. Вкололи ще раз, не допомогло. Останнім вирішенням ситуації на думку мого лікуючого лікаря було – покласти лід(охолодження) мені на живіт, і знаєте? Не допомогло.

Ну все, що могла то зробила, і з чистою душею поїхала додому.

Я продовжувала крутитись від страшного болю, медсестри покликали до мене чергового лікаря( прізвище Лоза). Цей добрий лікар оглянув мене і зробив припущення, що то може бути апендицит. В першу чергу він взяв у мене аналіз крові, потім разом з медсестричкою везли мене на узд, після узд я спробувала дріманути, так як була наколена знеболюючими і біль почала сходити. Поки дрімала, лікар сидів в маніпуляційній і чекав, щоб я прокинулась аби ще раз взяти аналіз крові та викликали хірурга.

Дуже хороший хірург приїхав з ОКЛ та підтвердив діагноз Лози. Мені назначили термінове оперування. Буквально до год часу мене виписали, допомогли зібрати речі та перевезли в обласну для оперування.

Далі всьо чотко, бо операція пройшла успішно, і хірурги були кращі

Сумно, але якби не Лоза то у мене б тріс апендицит, а це дуже зле. За що йому щиро вдячно!

А так по факту: вагітна жінка на 5 або 6 місяці, яка лежала зі мною в одній палаті із загрозою викидню лікувалась у тієї ж лікарки, що й я. Втратила свою дитину на яку так довго чекала.

Читайте також  Через “добру пораду” священика моя мати залишила мене, двомісячного, під церквою для того, щоб…

Питання: є совість?

Шкода, що наше здоров’я та життя у руках НЕГРАМОТНИХ, НЕДОСВІДЧЕНИХ ТА БАЙДУЖИХ ЛІКАРІВ», – йдеться у пості.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.