Тарілки повні, дітям не смачно: у Франківську мами перевіряють шкільну їдальню

Сьогодні, 27 березня, в Івано-Франківську активістки ГО “Мами Прикарпаття” спільно з представниками лабораторного центру продовжили перевірку якості харчування в ЗОШ № 13.

Голова організації Мар’яна Вершиніна розповіла, що цього разу перевірку почнуть саме з 13-ї школи, бо до них надходили скарги, і цей заклад вони ще не перевіряли.

Цього разу за дослідження не доведеться платити: лабораторія погодилась зробити все безкоштовно.

Директорка школи Ольга Драпак зазначила, що їдальня розрахована на сто учнів. Вона запевняє: навіть попри те, що їдальня розміщена у підвалі, скарг від батьків немає.

“Я вважаю, що харчування в нас на достатньо доброму рівні. Іноді кажуть, що щось холодне. Але ми це налагодимо. Скарг на те, що їжа несмачна, немає, але є продукти і страви, які діти не хочуть їсти. Наприклад, горохове пюре та гречаний суп. Такі страви вилучають. Найбільше ж діти люблять сосиски”, – каже пані Ольга.

Нещодавно у школі змінили підприємця, який відповідав за харчування дітей, але частина кухарів залишилася.

“Це не найгірший, але один з найгірших варіантів їдальні. Приміщення мале, столи старі, вхід неохайний. Тут дуже душно. Видно, що більшість тарілок після сніданку майже повні, значить дітям не смачно”, – розповідає Ольга, член ГО “Мами Прикарпаття”.

Вона додає, що її дитина буде йти цього року до школи,  і жінка думала, що у 13-й школі буде краща ситуація. Також у мам виникли підозри, що діти їли сьогодні несвіжий салат, адже він є і у вчорашньому меню. Помітили і надщербнутий та не зовсім чистий посуд.
Головний спеціаліст Держпродспоживслужби Богдан Волосяний, розповів що відібрали 10 проб-змивів з рук працівників, воду та порцію обіду на калорійність. Раніше цю школу вже досліджували, але був інший підприємець. Тоді ніяких негативних результатів не виявили. Це було рік тому.

Читайте також  СБУ радить прикарпатцям відмовитися від російських соціальних мереж і сервісів і не шукати там роботу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.