Переломний момент: український генерал повідомив хорошу новину з фронту

Україні вдалося рекордно скоротити відставання від Росії серед артилерійських пострілів, при цьому артилерія є одним із ключових знарядь війни з РФ.

Співвідношення артилерійських пострілів між Україною та окупаційною армією Росії на фронті рекордно скоротилося і становить приблизно 1 до 2. Незважаючи на те, що Росія все ще випереджає ЗСУ, загальне співвідношення вдалося скоротити, і воно вже не виглядає таким драматичним на користь Москви.

Про це розповів перший заступник міністра оборони. генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в інтерв’ю РБК-Україна“.

Він також пояснив, із якими чинниками, на його думку, це пов’язано. Генерал-лейтенант зазначив, що на початку поточного року співвідношення артилерійських пострілів в українських та окупаційних військ становило 1 до 7, 1 до 8 і навіть більше за деякі місяці. Станом на початок літа це співвідношення було 1 до 3. Однак поступово ситуація ставала все кращою, і тепер станом на осінь 2024 це співвідношення становить приблизно 1 до 2.

За словами заступника міністра, свою роль у цьому відіграло вдале завдання ударів Силами оборони по складах з боєприпасами російської армії.

“Росіяни фактично не мають обмежень щодо використання артилерійських боєприпасів. Вони витрачають колосальну кількість снарядів, танків, солдатів. Однак важливу роль відіграє не лише кількісне співвідношення боєприпасів, зокрема артснарядів”. — зазначивзазначив Гаврилюк.

Також, на його думку, на результат значно впливає навченість розрахунків, їх бойовий досвід, тактико-технічні характеристики артсистем.

“Західні системи влучніші, далекобійніші. За рахунок цього ми знищуємо цілі, витрачаючи менше снарядів”, – констатував генерал-лейтенант.

За його словами, на сьогоднішній день забезпечення ЗСУ боєприпасами та загалом усіма засобами поразки йде з трьох джерел. Це внутрішнє виробництво зразків озброєння та боєприпасів, а також закупівля щодо імпорту тієї номенклатури, яка не виробляється в Україні або виробляється у недостатній кількості, а також отримання військової допомоги, у тому числі артилерійських снарядів, від країн-партнерів.

Читайте також  Гончарук після зустрічі із Зеленським написав заяву на звільнення, – Дубінський

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.