Перевірять у кожній квартирі: до українців прийдуть через лічильники – це позначиться у платіжках за світло

До українців прийдуть перевіряти лічильники, як позначиться на платіжках

Щоб уникнути помилок у нарахуванні обсягів спожитої вами електроенергії, фахівці ДПЕК Дніпровські електромережі проводять контрольне зняття показань лічильника. Однак клієнти часто ставлять питання про необхідність та користь цієї безкоштовної послуги. Про це розповідають Дніпропетровські електромережі.

Мета контрольного зняття свідчень — зафіксувати свідчення на лічильнику, щоб потім фахівці енергокомпанії могли звірити їх з тими, які останній раз передавав клієнт. Це дозволяє проаналізувати електроспоживання та знайти помилки у нарахуванні обсягів, якщо такі були.

Міф №1: Контролер завищує/вигадує дані лічильника.

Правда: Завдання контролера якраз полягає у фіксації фактичних даних, щоб на їх основі можна було провести аналіз. Адже енергокомпанія сама зацікавлена ​​у правильному нарахуванні обсягів спожитої електроенергії.

Щоб уникнути помилки через людський чинник, ДТЕК Дніпровські електромережі впровадив додаток «Мобільний контролер», який використовують усі фахівці. При фіксації показань контролер вносить дані в програму на смартфоні або планшеті та робить фото лічильника, що завантажується у систему для верифікації показів.

Якщо ви все одно сумніваєтеся у даних, зафіксованих контролером, ви можете залишити заявку на повторне контрольне зняття. Потім разом із фахівцем стежити за процесом та перевірити дані, які він вніс у додаток.

Міф №2: Показання можна не передавати, якщо ви їх знімаєте.

Правда: Ми робимо контрольне зняття показань лічильника в середньому раз на шість місяців, як цього вимагають нормативні документи. Це не дозволяє нам обчислювати реальний обсяг спожитої вами електроенергії за кожен календарний місяць. Адже для цього показання лічильника ми повинні отримувати щомісяця – у два останні дні поточного місяця та три перші дні наступного. Інакше, згідно із законодавством, обсяг розраховуватиметься за середньодобовим споживанням.

Читайте також  Ви в розшуку: що потрібно зробити, щоб таке повідомлення пропало в "Резерв+" і вас не запхали в бусик

Міф №3: Я не хочу зараз впускати незнайомців.

Правда: Наші контролери завжди мають із собою посвідчення працівника ДТЕК Дніпровські електромережі і зобов’язані його показати на ваше прохання. Якщо ви не вважаєте це достатнім доказом того, що перед вами не зловмисник, ви можете зателефонувати до контакт-центру та уточнити, чи працює такий контролер у нашій компанії.

Нагадуємо, що наші спеціалісти лише фіксують покази лічильника, не пропонують жодних інших послуг та не приймають оплату від клієнтів за надані послуги.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.