Чергова маячня Кремля

Все своє існування Росія проводить інформаційну компанію проти програм Америки в країнах колишнього СНД. Тому зараз РФ намагається дискредитувати договір України та США про протидію біологічним загрозам. В контексті чого пропагандистські ЗМІ РФ публікують новини про «біологічні експерименти над українцями». А українські політики такі, як В.Медведчук роблять публічні заяви до президента України в яких стверджують, що в «Україні функціонує 15 військових біолабораторій» – але без усякого посилання на факти або джерела, які підтверджували б цю інформацію.

Коли скандал розрісся – 23 квітня посольство США в Україні спростувало «створення військових лабораторій» і нагадало про існуючу багаторічну програму співпраці США і України в галузі запобігання біологічним загрозам.

Реакція прокремлівських ЗМІ була моментальною, в той же день, 23 квітня сайт «Страна.ua» опублікував матеріал в якому у всіх красках розписано про «військові лабораторії США» вони ж «нелегальні біолабораторії» в яких нібито проводять експерименти по створенню біологічної зброї. Після чого всі підконтрольні ресурси Медведчука, а також російські ЗМІ почали активно публікувати матеріали із «загрозливими» заголовками. Ну а 27 квітня канал «1+1» показав репортаж «Секретних матеріалів» в якому в таких фантастичних красках представив набір тверджень, маніпуляцій та відкритої брехні про те, що «європейські журналісти знайшли понад 4000 лабораторій, де під прикриттям досліджень американці створюють нові віруси, і це вже підтвердило Міноборони США» – навіть прокремлівські ресурси позаздрять такому таланту.

З цього всього чітко видно, що це інформаційна операція РФ, а наші політсили та медіа працюють на підхваті у росіян. І все це тому, що ні політики, ні журналісти не вміють аналізувати інформацію, а просто бездумно її підхоплюють.

Читайте також  В Івано-Франківську провели черговий благодійний ярмарок випічки “Здорові діти – наші квіти. Квіти вільної країни”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: