Як і коли закінчиться війна в Україні: Гучне інтерв’ю Фаріон за 4 дні до зaгибeлi

Може дуже несподівано завершитися ця гра (с)

За чотири дні до своєї загибелі мовознавиця Ірина Фаріон дала інтерв’ю, у якому поділилася думками про те, як і коли закінчиться війна в Україні.

На її думку, закінчення війни в Україні може бути для багатьох українців таким же неочікуваним, як і початок повномасштабного вторгнення.

Ви знаєте, як от дуже для багатьох було несподіванкою це велике вторгнення в лютому 2022 року, так може дуже несподівано завершитися ця гра, але питання, якою ціною і чи не стане мир страшнішим за війну – в ментальному сенсі. Ми зараз усі живемо одним, щоб наші хлопці були живі, щоб вони повернулися. Так розпочинається ранок кожної родини – вийти на звʼязок. Чи виходить на зв’язок твій воїн. Звісно, ми всі переживаємо, щоб вони повернулися, щоб діти не росли без батьків, але разом з тим ми розуміємо, якщо нам запропонують мир ціною втрати наших територій, то де гарантія, що через деякий час нам не відкусять знову частину земель, – розповіла Ірина Фаріон.

Мовознавиця також нагадала, що у ХХ ст. Україна втратила частину своїх етнічних територій, які відійшли до складу росії, Білорусі, Румунії та Польщі.

…У нас уже відкушені території. Тому що 21 тисяча квадратних кілометрів у складі Польщі, відповідно до рішення Керзона, міністра закордонних справ Великої Британії. Він собі так намалював.

І наш Перемишль, центр відродження України у ХІХ столітті, не Львів, а Перемишль був центром відродження української мови. І тепер він Пшемисль.

Наш Ряшів – це тепер їхній Жешув…

Далі ми втратили Кубань. Ми втратили Воронежчину, Бєлгородщину. Це що за території – це українські території. Ми втратили Пінщину, яка входить до складу Білорусі, а там збереглася українська говірка.

Читайте також  “Сьогодні ми чуємо, що нас хочуть перемогти на полі бою. Нехай спробують. Але всі повинні знати, що ми чогось серйозно поки що не починали”

Далі ми втратили Мармарощину, ми втратили Придністровʼя – це все Україна. Це ж усе українські землі, – поділилася Ірина Фаріон у інтерв’ю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.