Зробити мобілізацію на 10 років молодшою: документ набрав голоси, що тепер буде

Документ про зменшення віку для мобілізації набрав необхідні голоси
Документ про зменшення віку для мобілізації набрав голосу. Про це повідомляє портал “Стіна” із посиланням на сайт петицій Президента України.


На порталі Офіційного Інтернет-представництва Президента України 5 червня 2024 року з’явилася нова петиція. У ній українці просять Президента України зменшити вік для мобілізації.

Йдеться про те, що у разі ухвалення позитивного рішення, в Україні не будуть закликати на проходження військової служби військовозобов’язаних, яким понад 50 років. Як відомо, зараз військовозобов’язаними вважаються всі чоловіки до 60-річного віку.

Причиною зменшення віку автори петиції називають можливість поліпшення економічного становища країни з допомогою цих громадян.

“Звернення до Президента України зменшити мобілізаційний вік для чоловіків з 60 до 50 років з метою покращення економічного стану в країні”, – йдеться у петиції.

Зазначимо, що в Україні офіційно чоловіки можуть вийти на пенсію у віці 60 років чи пізніше залежно від стажу. До цього віку вони можуть працювати та приносити користь економіці країни. В умовах воєнного стану ці чоловіки можуть бути мобілізовані.

Проте, як правило, на практиці стан здоров’я українських чоловіків різко падає вже після 50 років, а тривалість їхнього життя в середньому становить 67 років, що на 10 років менше, ніж у жінок. Тобто, якщо після 50 років чоловіки можуть ще працювати, платити податки, будучи при цьому володарями багаторічного стажу у своїх професіях, то з військовою службою все набагато складніше. Мало того, що після 50 чоловіки мають погане здоров’я, у більшості з них немає військового досвіду і доводиться вчитися всьому з нуля в досить не молодому віці.

У результаті за два місяці голосувань петиція про зменшення мобілізаційного віку для чоловіків з 60 до 50 років набрала 25 тисяч 101 голос. Згідно з правилами, тепер ця петиція має бути розглянута Президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також  Він просто гeній: Гляньтe куди наш дaлeкօбійник “cxօвaв” свого cинa, щоб уникнути мօбілізaції – Фото та деталі…

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.