Нести долари в обмінки, чи ні: експерт розповів, що буде з курсом до кінця серпня

Стало відомо, що буде з доларом та євро в останній тиждень серпня
Курс долара та євро став головним болем для багатьох українців. Стало відомо, як зміниться ситуація з курсом в обмінниках в останній тиждень серпня, повідомляє РБК-Україна.


Своїм прогнозом курсу валют на тиждень із 26 серпня по 1 вересня поділився начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лісовий. За його словами, у цей період на валютному ринку ситуація не зміниться.

Він зазначає, що зміни курсу відбуватимуться у рамках нових тимчасових коридорів: 41-41,7 гривень за долар на безготівковому ринку та 41-42 гривень за долар на готівковому.

“Можемо припустити, що станом на 1 вересня офіційний курс застигне в межах 41,4-41,6 грн/долар. Тобто девальвація гривні порівняно з курсовими показниками 1 серпня (офіційний курс був на рівні 41 грн/долар) становити до 1,4%”, – сказав експерт.

Також, на його думку, наступного тижня може бути відчутною роль регулятора, який гаситиме можливі прояви ажіотажного попиту через валютні інтервенції. Це необхідно для того, щоб встановити баланс між попитом та пропозицією.

Лісовий зазначає, що останній тиждень серпня стане цілком логічним продовженням всього місяця. Це означає, що курсові тренди змінюватимуться поперемінно з незначним, ледь помітним поступом вгору.

Однак, на його думку, зміни з куосом можуть відбутися вже цієї осені. “Нацбанк застосовуватиме ефективну політику щодо недопущення руйнування архітектури валютного ринку”, – зазначає фахівець.

За його словами, коридори допустимих валютних змін на міжбанку становитимуть 41-41,7 гривень за долар та 43,5-45,5 гривень за євро. На готівковому ринку це буде 41-42 гривні за долар і 43,5-46,5 гривні за євро.

В результаті середня різниця між курсами міжбанку та готівкового ринку становитиме 0,3–0,5 гривні.

Читайте також  "Долар спробує різко подорожчати, наближається знакова дата"

“Середні тижневі відхилення будуть у межах 2% від стартового курсу тижня”, – уточнив Лісовий.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.