Не знає про війну і рідних: у в’язниці Таїланду знайшли альпініста з України, який вважався загиблим

Український альпініст Георгій Сутурін зник безвісти кілька років тому. Нещодавно його знайшли живим у тайській в’язниці.

Український альпініст та фотограф Георгій Сутурін понад 3 роки вважався мертвим. За щасливим збігом обставин нещодавно стало відомо, що він живий, але перебуває у в’язниці Таїланду. На жаль, йому не повідомляли про те, що відбувається на батьківщині та долю рідних, пише РБК.

Про місцезнаходження Сутуріна повідомив піаніст гурту “Бі-2” Гліб Колядін, коли з колегами опинився у в’язниці у Бангкоку. Музикант запевняє, що умови утримання ув’язнених у цій в’язниці схожі на “пекло”.

“Він сидить уже три роки. Людині 58 років, за минулі три роки вона втратила зв’язок зі своїм сином“, – Прокоментував Колядін.

За словами піаніста, альпініст потрапив за ґрати до початку пандемії та повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну, тому багато новин стали для нього відкриттям. У в’язниці він міг дізнаватися щось лише з уривків газет, які він може знайти раз на тиждень на прогулянці.

“А головне, він не знає, чи його син живий чи ні і що з ним відбувається“, – розповів музикант.

У МЗС України кажуть, що їм давно відомо про долю Сутуріна і зараз дипломати намагаються допомогти йому звільнитися та повернутися до України, оскільки таке бажання висловив сам чоловік.

Альпініст переїхав до Таїланду у 2017-2018 роках. На його сторінках у соцмережах періодично з’являлися фотографії з екзотичної країни, тому друзі були впевнені, що причин для переживання немає.

Однак друг Георгія розповів, що у грудні 2018 року йому повідомили про нібито смерть альпініста. Йому написала подруга Сутуріна, яка пізніше видалила свій обліковий запис. Подробиці події нікому не відомі.

Читайте також  Через сильні повені на півночі Італії неподалік від озера Комо евакуювали людей

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.