Класи у школах України можуть ділити на групи: що задумало МОН

Міносвіти України рекомендує під час вивчення деяких предметів ділити класи у школах на групи. Але лише ті, у яких навчається понад 27 учнів.

Про це вказано у рекомендаціях МОН. Якщо у класі здобуває освіту 28 і більше учнів, його можуть ділити на групи на уроках української та іноземної мов.

Класи у школах України можуть ділити на групи
Так, під час вивчення у 5 – 6 класах інтегрованого мовно-літературного курсу клас можуть ділити на групи не менше ніж на чотирьох уроках на тиждень. Це мінімальні вимоги у межах тижневого навантаження для вивчення української мови.

Можуть поділити клас і під час практичних занять з інформатики, адже діти використовують комп’ютери. Але у групі має бути не менше 8 учнів.

Дистанційна школа “Оптіма” не просто відповідає стандартам кращих закладів освіти, вона перевищує їх! Доказом цього є цьогорічний рейтинг шкіл України за результатами НМТ 2023 року. “Оптіма” посіла 3 місце серед шкіл Києва і 6 – серед загальноосвітніх закладів України. А вже сьогодні кожен із вас може самостійно випробувати переваги дистанційної освіти.
Цю норму можуть застосувати і щодо уроків трудового навчання, технологій (окремо для хлопців і дівчат), якщо у класі є понад 27 учнів і буде не менше 8 дітей у групі.

Можуть ділити учнів на групи і на уроках фізкультури в 10 – 11 класах (окремо для юнаків і дівчат) за таких же умов.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.