“Долар досяг фінальної межі, курс валют приголомшує українців”

Вже декілька днів долар в банках зупинився на психологічній позначці. Курс цієї валюти вражає своєю несподіваною стабільністю. Натомість євро в обмінниках різко опустилося при купівлі – до понад 40 копійок.

Як інформує “24”, 21 липня купівля готівкового долара в банках України становить в середньому за 36,70 гривні (без змін проти 20 липня), а продаж – 37,30 гривні (без змін).

Готівкове євро банки купують за 41 гривню (без змін), а продають в середньому за 41,70 гривні (-5 копійок).

Курс в обмінниках

В обмінниках купівля долара в середньому на рівні 36,76 гривні (-5 копійок), а продаж – 37,28 гривні (+6 копійок), за даними finance.ua.

Євро коливається на рівні: купівля – 40,83 гривні (-41 копійка), а продаж – 41,65 гривні (-4 копійки).

У коментарі Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку, зазначив, що курсовий коридор коливань збережеться на рівні 36,7 – 37,3 гривні за долар 41 – 42 гривень за євро.

“Коливатиметься поближче до рівня офіційного курсу, а на курс євро впливатиме співвідношення пари долар / євро на міжнародному ринку.

А головними факторами впливу такої стабільності будуть:

Потужна макрофінансова допомога з боку країн-партнерів України з останніх позитивних новин – плани Євросоюзу виділити до 2027 року 17 мільярдів євро.

Поступовий розвиток економіки в надскладних умовах війни. Мова йде не лише про великий бізнес, а й про розвиток малого та середнього бізнесу, зокрема завдяки участі підприємців у державній програмі пільгового кредитування “5-7-9”.

Експортний потенціал, а це видозмінена зернова угода та гарантії Туреччини про безпечне транспортування продукції АПК до країн Азії та Африки. Це може позитивно позначитися на обсягах експорту та на рівні валютних надходженнях.

Читайте також  В Україну йде похолодання – до 12° морозу і мокрий сніг

Воєнні здобутки ЗСУ, успішні дії зі звільнення українських територій від ворога (непрямий, але суттєвий фактор, що, перш за все, формує суспільні настрої).

Реалізація стратегії НБУ з поступової лібералізації валютного ринку: очікуване повернення до інфляційного таргетування з гнучким обмінним курсом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.