Яким буде долар після Великодня: експерт дав прогноз щодо курсу валют

Просідання курсу готівкового ринку перед святами вказує на те, що валютний ринок перебуває у спокої, зазначив аналітик.

Курс долара в Україні після Великодня продовжить демонструвати тенденцію до зниження.

Такий прогноз зробив член товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран, назвавши умови та зазначивши, що триватиме це до тих пір, поки показник не досягне певного рівня, передає РБК-Україна.

“Традиційно на свята курси валют, як правило, знижуються. В історії бувають відхилення, але в принципі просідання курсу готівкового ринку перед святами вказує на те, що валютний ринок перебуває у спокої”, – зазначив він.

При цьому Шапран допустив, що курс на готівковому ринку впаде до офіційного рівня – 36,6 грн/дол. Все залежатиме від низки факторів, серед яких успіхи ЗСУ на фронті, додав експерт.

Курс долара в Україні – скільки коштував долар вихідними
Як писав УНІАН, у банківських обмінниках курс гривні до долара Києва ослаб на 5 копійок – до 38,00 грн/дол. Щодо євро курс гривні ослаб на 10 копійок і становить 41,60 грн/євро. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 37,50 грн за дол., Євро – 40,80 грн за євро.

А курс готівкового долара в “ПриватБанку” подорожчав на 10 копійок – до 37,80 грн/дол. Курс євро до гривні подорожчав на 15 копійок – до 41,50 грн/євро. Продати американську валюту в банку можна за курсом 37,30 грн/дол., євро – 40,50 грн/євро.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.