Торік найчастіше приїжджали з Білорусі та Росії: міграційні процеси на Прикарпатті

У 2021 році на Прикарпатті всіма міграційні потоки охопили 14,5 тисяч людей, з них 68% — переміщувались в межах області, 27% — в інші регіони України, 5% — в інші держави.

Про це журналістці Фіртки повідомили у Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області.

У розрахунку на 1 000 людей наявного населення області кількість прибулих склала 10,7 людини, кількість вибулих — 10,2 людини, міграційний приріст — 0,5 людини.

Як і у 2020 році, кількість прибулих на Прикарпаття перевищила кількість вибулих, внаслідок чого міграційний приріст населення становив 758 людей, а торік — 396 людей.

Міграційний приріст в кількості 1 938 людей спостерігався в Івано-Франківському районі, в той час, як у решти районах області відбулося міграційне скорочення:

Калуському — на 488 людей,
Коломийському — на 438,
Верховинському — 157,
Косівському — на 83,
Надвірнянському — на 14 осіб.
У межах області змінили реєстрацію місця проживання 9,9 тисячі прикарпатців, переважав рух населення із сільської місцевості у міську. За рік кількість населення у міській місцевості збільшилась на 382 людини.

З інших регіонів України прибуло 3,9 тисячі людей, вибули — 3,3 тисячі людей. Найбільше мігрантів як прибули, так і вибули у Львівську, Тернопільську, Чернівецьку, Закарпатську області та місто Київ.

Значні потоки регіональних мігрантів прибули також з Хмельницької, Харківської, Рівненської, Дніпропетровської, Київської, Донецької та Одеської областей.

З інших держав на територію області прибули 667 людей, а за межі України вибули 485 людей.

Найчастіше з області мешканці виїжджали до Індії, Чехії, Німеччини, Польщі, Нігерії, США, а серед прибулих переважали мігранти з Білорусі та Російської Федерації, Казахстану та Латвії.

Активнішими серед мігрантів, як і в попередні роки, були жінки. Вони домінували у міграційних потоках як прибуття — 57,2%, так і вибуття — 56,6%.

Читайте також  Прикарпатця змусили сплатити майже 100 тисяч гривень аліментів

За віковим цензом переважали потоки мігрантів працездатного віку, які склали майже дві третини від загальної кількості відповідно прибулих та вибулих мешканців області, у віці від 0–15 років — майже по 23%, у віці старше за працездатний — по 11%.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.