Суд арештував 51 білоруських вагонів-цистерн, які перетнули кордон на Чернігівщині напередодні вторгнення РФ, – ДБР

Слідчі Територіального управління ДБР Києва ініціювали арешт 51 залізничних вагонів-цистерн власності республіки білорусь, які перетнули кордон з Україною 23 лютого.

Після вторгнення вони фактично забезпечували логістику окупаційно-російських військ, що наступали у напрямку Чернігів-Суми. Цистерни були заповненні 3 тис. тоннами білоруського та російського дизельного палива. Продукція начебто призначалась нафтокомпаніям, які входять до сфери впливу Медведчука.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляє прес-служба ДБР.

Після звільнення Чернігівщини від російських загарбників, слідчі ДБР ініціювали клопотання до Печерського районного суду про арешт виявленого майна. Наразі ДБР вживаються заходи з передачі вилученого Агентству з розшуку та менеджменту активів, а надалі – Збройним силам України.

“Деякі з цистерн після вдалих бойових дій ЗСУ дещо “пошкоджені”, але після висновків експертизи та ремонту теж підуть на потреби держави”, – йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 437 КК України – планування, підготовка або розв’язування агресивної війни чи воєнного конфлікту, а також участь у змові, що спрямована на вчинення таких дій. Досудове розслідування триває.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.