Штам Омікрон назвали заразнішим за Дельту, а JP Morgan спрогнозував дату кінця пандемії

Напередодні в Україні та світі виявили 662,7 тис. заражень коронавірусом і 7,7 тис. смертей, до яких він призвів. Загалом на 9 грудня на планеті підтверджено понад 268 млн випадків інфікування, у 241 млн із яких люди перебороли хворобу.

У ВООЗ заявили про ріст смертності внаслідок цього вірусу, порівнявши кількість летальних випадків протягом останніх тижнів. Водночас гонконгські вчені розробили особливу нержавіючу сталь, нібито здатну протягом кількох годин повністю нейтралізувати COVID-19. А їхні колеги-медики показали, як виглядає штам Омікрон.

Кількість випадків COVID-19, смертей від нього і одужань у світі

Топ-15 країн світу за приростом хворих на COVID-19

Що важливо знати про атаку коронавірусу:

в Україні підтверджено 3 532 357 випадків інфікування, зокрема 89 901 летальний і 3 109 423 ті, коли люди одужали. Нині з недугою борються щонайменше 333 тис. осіб.

З початку кампанії вакцинації тільки в трьох регіонах країни імунізували понад 50% дорослих жителів хоча б одним щепленням. Йдеться про столицю, Київську та Полтавську області (від 52 до 67%).

Новий штам Омікрон вчені називають не небезпечнішим за попередні варіанти, але здатним частково обходити захист відомих вакцин. Виготовлення адаптованого під нього препарату для щеплень очікують не раніше березня-2022.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.