За маски на підборіддях штрафуватимуть: озвучені суми

Кабінет міністрів направив на розгляд Верховної Ради два законопроекти, якщо їх приймуть, простих українців і підприємства будуть штрафувати за неправильне носіння масок. Згідно з новими правилами, якщо в транспорті або торговому центрі ви стягніть маску на підборіддя, заплатите штраф.

Відзначимо, вчені Орегонського університету здоров’я і науки прийшли до висновку, що навіть звичайна хірургічна маска знижує ризик зараження коронавірусів на 50-80%. Якщо ж обидва людини (і заражений, і здоровий) знаходяться в масках, ризик зараження буде незначним.
Про те, який штраф і кому потрібно буде заплатити, йдеться в матеріалі «Обозревателя». Маска на підборідді – штраф.
Кабінет міністрів розробив новий законопроект, який повинен зобов’язати українців користуватися засобами захисту правильно. Якщо раніше за відсутність масок могли оштрафувати на 17 тис. Грн, то зараз штраф буде неприємним, але посильним для будь-якого працюючого українця. так,якщо, наприклад, прийти в торговий центр і надіти маску на підборіддя, оштрафувати можуть на 170 грн. А якщо порушити правила повторно, штраф складе вже 255 грн.
«Перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно – тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян », – йдеться в законопроекті.
За словами юриста Олександра Плахотника, маска на підборідді – це адміністративне порушення. В такому випадку протокол повинен виписати і накласти штраф співробітник поліції. Відзначимо, найчастіше поліцейські просто роблять зауваження, а не виписують штрафи.
«Штраф у розмірі 17 тисяч гривень для більшості українців був просто непосильним. Це навантаження занадто висока. Думаю, і бюджет зможе більше зібрати, і маски почнуть носити правильно, якщо санкцію послабити, але при цьому дати вказівки поліцейським штрафувати всіх, хто не носить правильно маски », – радить юрист. Штрафи для підприємств.
Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді відразу два пов’язаних між собою законопроекту. Перший – про покарання фізичних осіб (№3891), а другий – для юридичних (№3890). Карати будуть тих, хто впустить в громадський транспорт, торгові центри і будь-які інші заклади відвідувачів, у яких маски надіті на підборіддя. Їм доведеться заплатити штраф у розмірі від 3400 до 5100 грн.
Юрист додає, що штрафувати можуть навіть «за невжиття заходів» (якщо людина заходить в приміщення в масці, а потім зніме її, і при цьому ніхто не зробить йому зауваження) – за таку бездіяльність підприємство може бути оштрафовано.

Читайте також  Дорогою до Тернополя прикарпатця висадили з маршрутки - він загинув в ДТП на дорозі

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.