Для українських водіїв створили сервіс відслідковування стану доріг

“Укравтодор” запустив для водіїв спеціальний сервіс.

За інформацією офіційного сайту агенства, спільно з Мінцифри розроблено геокалькулятор, який сповіщатиме автомобілістів про ремонтні роботи, та через який можна буде повідомляти про ями та перешкоди на дорозі, пише ТСН.

До появи геокалькулятора, визначити, де саме на дорозі знаходиться та чи інша дорожня споруда чи, наприклад, точка км 89+304 без спеціальних знань було доволі складно. Тепер все відбувається автоматично – і ви можете відслідковувати розташування лінійних прив’язок через картографічні сервіси (на кшталт GoogleMaps), маючи геопросторові координати.

“Цифровізація геоданих доріг і надання доступу до них є основою якісних ІТ-рішень для управління дорожньою галуззю.

Разом із Міністерством цифрової трансформації України ми плануємо у 2021 інтегрувати інструменти “інтерактивної мапи” Укравтодору в додаток Дія. Дорожня інфраструктура має генерувати відкриті дані, які допомагатимуть громадянам та державі”, – зазначив голова “Укравтодору” Олександр Кубраков.

Зазначається, що наразі цей сервіс надає доступ до даних про міжнародні, національні та регіональні автомобільні дороги. У майбутньому планується доповнення даними про територіальні дороги та дороги місцевого значення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.