Під ШВЛ дихати значно важче: відомий медик пояснив, чому зараз важливо носити маски

З початком осінньо-зимового сезону люди частіше будуть перебувати в закритих приміщеннях, що буде сприяти поширенню коронавірусу.

Про це розповів в ефірі Апостроф Live директор Центру громадського здоров’я МОЗ України в 2018-2019 роках Володимир Курпіта.

За його словами, поки в Україні немає передумов, які б вказували на те, що епідемія найближчим часом буде йти на спад. При цьому Володимир Курпіта нагадав, що кількість хворих за добу насправді є більшою, ніж вказує офіційна статистика, яка враховує тільки виявлені випадки.

“Я думаю, що у нас буде зростання навіть офіційної статистики, оскільки дані зараз свідчать, що збільшується захворюваність в великих промислових областях – Одеській, Дніпропетровській, Харківській”, – зазначив він.

При цьому він відзначив два фактори, які вказують на можливе зростання кількості хворих: по-перше, вірус потрапляє в густонаселені місця, а по-друге – починається зимовий сезон, коли люди частіше перебувають в закритих приміщеннях, а це сприяє поширенню вірусу.

“Тому я б ще раз закликаю всіх: якщо ви заходите в приміщення, будь ласка, надягайте маски, тому що вони погіршують можливості вірусу для передачі і сприяють вашому здоров’ю. Це безпосереднє здоров’я кожного з нас. Як би не було важко носити маску на роті і носі, її треба носити на роті і носі, а не під носом. Потім, коли ви, не дай Бог, потрапите в лікарню, і вам буде запропоновано ШВЛ, там буде дихати значно важче”, – підкреслив експерт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.