Чи загрожує українцям тотальний локдаун: Степанов озвучив рішення з приводу нового карантину

Тотальний карантин Україні не загрожує. Про це заявив міністр охорони здоров’я України МаксимСтепанов. За його словами, країна не піде по стопах Ізраїлю, через те, що тут діє система адаптивного карантину. Про це міністр заявив в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Степанов зазначив, що Україна не буде йти за жорстким сценарієм Ізраїлю, через те, що не у всіх регіонах країни захворюваність однакова.

“Ізраїль, так, зробив локдаун на два тижні після того, як вони зафіксували, здається 6250 хворих. Поки ми діємо в умовах адаптивного карантину. Крім того, ми вже бачимо, що міста та райони, де ми вводили” червоний рівень “епідемічної безпеки і які дотримувалися відповідних правил, у них знижувалася відповідно захворюваність за 14 днів. Ми це бачимо по цифрах”, – сказав Степанов.

Одночасно міністр охорони здоров’я прогнозує захворюваність коронавірусом близько 5 тисяч випадків за день, але каже, що все одно ситуація під контролем.

“Зараз у нас вже минулого тижня понад 4500. Впевнений, що на цьому тижні ми перейдемо до позначки 5 тисяч, виходячи з нашого відношення. Можемо рости і далі”, – сказав на брифінгу міністр.

Нагадаємо, що в понеділок, 5 жовтня, набуло чинності нове карантинне зонування. В “червону зону” зараз входять два міста – Тернопіль і Канів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.