Українські ЗМІ оприлюднили ім’я підозрюваного у зґвалтуванні 11 дівчаток

Чоловік, якого минулого тижня затримали за підозрою у зґвалтуванні 11 неповнолітніх дівчат, є Роман Московченко, директор благодійної організації «Фонд розвитку шкільництва «Софія».


Ім’я підозрюваного у четвер, 1 жовтня, оприлюднили журналісти львівської газети «Ратуша», посилаючись на джерела у слідстві, передає zaxid.net.

46-річний Роман Московченко багато років організовував дитячі табори на що, як виявилося, він не мав відповідних дозволів. Чоловік є директором та засновником благодійної організації «Фонд розвитку шкільництва «Софія».

«Керівник офіційно незареєстрованого молодіжного товариства організовував оздоровчі та просвітницькі табори для дітей, однак не мав на це офіційного дозволу. Чоловік, представляючись вірянином християнської церкви, ходив по школах і залучав дітей до участі в очолюваній ним молодіжній організації, умів справити гарне враження й на батьків дітей. Він знаходив підхід до священиків та меценатів, і таким чином збирав одяг, іграшки, солодощі для благодійних справ, але й використовував ці речі для своїх майбутніх жертв», – розповіла журналістам «Ратуші» Мирослава Степанюк, заступниця начальника відділу слідчого управління поліції Львівщини.

Роман Московченко представлявся християнським проповідником. Відомо, що окрім таборів він організовував різні благодійні акції, куди постійно запрошував дітей.

На сторінці у Facebook Роман Московченко публікує багато фото із дітьми. Фото зроблені і під час таборів, які організовував чоловік. Є фото з дітьми у школі, а також у церкві.

Збоченця вдалось викрити лише минулого року. У грудні 2019 року до поліції звернулася одна з його жертв. Коли Ірину зґвалтував педофіл, дівчині було лише 11 років.

Під час розслідування злочину проти Ірини правоохоронцям вдалося знайти докази ще десятьох випадків зґвалтувань. Перші епізоди датовані ще 2005 роком.

Зараз жертви уже повнолітні, але на момент вчинення злочину дівчатам було по 11-14 років. Як пише «Ратуша», посилаючись на власні джерела у слідстві, свої злочинні розваги Роман Московченко записував у щоденник, а деякі зґвалтування навіть знімав на відео.

Читайте також  Вандалізм у Калуші. Фото

«На відео також зафіксовані ігри та вікторини з дітьми, які виходять за межі пристойності», – додала заступниця начальника відділу слідчого управління львівської поліції Мирослава Степанюк.

Зараз Роман Московченко у СІЗО, суд арештував його на два місяці без права внесення застави. До слова, у час коли підозрюваному педофілу оголошували підозру, він був на лікуванні у Львівській обласній психіатричній лікарні. Чоловікові загрожує до 15 років ув’язнення.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: