Як позбутися від запаху перегару?

Словом «перегар» позначають різкий відразливий запах продуктів розпаду алкоголю, що йде від людини. Виникає він, коли печінка починає переробляти алкоголь (через годину-півтори після початку прийому). Тривалість перегару вказує на те, скільки тримається алкоголь в організмі.

Не варто плутати перегар і запах алкоголю – це речі абсолютно різні, хоча часто доповнюють і підсилюють один одного. Запах алкоголю зберігається тільки до тих пір, поки в роті, стравоході і шлунку присутні залишки спиртного.

Запах перегару виходить не тільки з рота, але і від тіла, і тримається до тих пір, доки організм повністю не розщепить алкоголю та не виведе його.

Алкоголь виводиться від двох годин до двох діб – залежно від градуса та кількості випитого.

Скільки тримається перегар від різних напоїв
Стовідсотково розпрощатися з перегаром вдасться тільки після повного очищення організму від токсинів. Чим триваліший за часом прийом алкоголю та вищий градус і більший обсяг випитого – тим довший процес виведення головних «ароматизаторів»: оцтової кислоти і ацетальдегіду.

Є й інші фактори, від яких залежить, скільки виводиться алкоголь і як швидко організм позбавиться від наслідків узливання. Здоровий організм виведе токсини досить швидко. Він менш чутливий до продуктів розпаду етанолу, тому і сам перегар не буде надто сильним.

Хронічні хвороби, уповільнений обмін речовин, загальне ослаблення організму послужать тому, що перегар триматиметься довше і запах буде досить сильним. А якщо вживати алкоголь під час прийому ліків – стійкий перегар гарантовано.

Якщо розглядати, за скільки виходить алкоголь у жіночому організмі, то варто сказати, що він значно довше виводить продукти його розпаду. В середньому перегар тримається у жінок на 15 – 20% довше, ніж у чоловіків.

Люди з великою масою тіла позбавляються від перегару швидше за інших.

Щільна закуска з жирної їжі уповільнює як всмоктування алкоголю в кров, так і його виведення з організму. Тому перегар від випитої залпом чарки горілки буде слабшим, ніж від того ж обсягу, випитого з інтервалами і під хорошу закуску. Але вважається, що пити краще під гарну закуску, щоб організм сприймав алкоголь краще. Та це стосується радше сп’яніння, аніж ефекту в цілому.

Читайте також  “Температура 37… 37,5 ° C – терміново до лікаря”: Українців попередили про небезпечну інфекцію, яка стрімко поширюється

Інтенсивність перегару багато в чому залежить від виду алкогольного напою та його складу.

Скільки тримається перегар від пива
Півторалітрова пляшка 4 – 5% пива містить до 15 мл спирту. Залежно від обсягу випитого та індивідуальних особливостей людини перегар буде триматися близько двох годин.

Скільки тримається перегар від вина
Після вживання помірних (до 100 мл) доз якісного вина протягом години буде відчуватися кислуватий аромат. При збільшенні дози до 1 літра аромат буде відчуватися дуже сильно, оскільки кількість спирту в організмі значно збільшиться. Вино, приготоване з порушенням технології, викличе не тільки сильний перегар, але і серйозний похмільний синдром.

Скільки тримається перегар від шампанського
Незважаючи на те, що шампанське вважається легким напоєм, воно містить алкоголь, який виводиться з організму так само, як і в напоях з вищим градусом. Після келиха-двох шампанського, слабкий перегар буде відчуватися близько півтори години.

Скільки тримається перегар від горілки
Горілка особливо сильно впливає на організм. Перегар з’являється вже через 15 хвилин після першого вживання навіть якісно приготованого напою. 100 грамів горілки не створять сильний перегар, тому він зникне вже через 6 годин. В міру збільшення кількості випитого до 0,5 літра ефект перегару посилиться і буде триматися не менше від доби. Закуска успішно примножує цей ефект.

Скільки тримається перегар від коньяку
Коньяк – дуже міцний напій, та ще й виготовлений на основі дубильних речовин. Перегар від нього дуже стійкий і «запашний». Без гумору, запах розкривається у всій своїй багатогранності в теплих приміщеннях. Якщо випити 150 г, перегар буде утримуватися 5 – 10 годин, але це за умови, що людина абсолютно здорова і обмін речовин працює нормально.

Якщо є якісь проблеми зі щитоподібою залозою або шлунково-кишковим трактом, амбре присутнє 12 – 14 годин. Це також вказує на те, скільки виходить алкоголь в цілому. Тому, якщо плануєте ввечері дозволити собі добре відпочити, а потім, у першій половині дня будуть зустрічі, враховуйте особливості свого організму, щоб чітко розуміти, чи будете ви у формі.

Читайте також  Уляна Супрун: Найчастіше коронавірус підхоплюють не на вулиці, а вдома. Ексклюзивне інтерв’ю

Скільки тримається перегар від віскі
Віскі обійшов всі напої по створенню разючого перегару, що не втрачає своєї потужності 6 годин точно, і це за умови, що випито не більше від 100 г. Від такого ароматичного супроводу не врятує ні жуйка, ні цедра лайма, ні інші алколайфхаки. Враховуйте, що після віскі не зможете сісти за кермо, як мінімум, 6 годин. До того ж пам’ятайте, скільки тримається алкоголь в крові, – не менше від 8 годин!

Як перебити запах алкоголю
Як ми і говорили вже вище, не слід плутати запах перегару і алкоголю. Друге зникає набагато швидше, якщо якісно очистити рот і горло.

Як перебити запах алкоголю з рота швидко? Для цього є ряд простих порад:

видихайте спиртні пари з себе. 10 хвилин з перервами робимо глибокі видохи з неглибокими вдихами (з перервами, щоб не було запаморочення). Так ми знижуємо концентрацію альдегідів в легенях, які при кожному видиху знову покривали б глотку і горло;
прополощіть горло лимонно-сольовим розчином, можна взяти лайм – теж відмінно працює. Починаємо очищення з глотки і ротової порожнини. Цитрусові мають сильний освіжаючий аромат;
потріть язик цедрою лайма, попередньо знімаємо тонкий верхній шар зовнішньої сторони. Така процедура проробляється для всієї ротової порожнини;
спорт і вода. Якщо ви вдома і приводите себе в до ладу після вчорашнього, можете дозволити собі попітніти. Це ефективно, бо не просто перебиває запах, а очищує організм. З потом виходять токсини і продукти розпаду спирту всередині тіла. Наповнення чистою водою дозволяє не порушувати гідробалансу і стимулює сечовипускання, що теж сприяє очищенню;
контрастний душ – відмінне завершення всіх перерахованих вище процедур. Бадьорить і змиває всі зайві запахи з тіла.
Продукти, які усувають запах перегару
цитрусові. Як вже говорилося вище, у них яскравий освіжаючий аромат, що здатен перебити неприємний запах;
спеції – бутони гвоздики, трохи палички кориці. Спеції впораються навіть з найстійкішим перегаром, тому що їхній запах дуже стійкий і буде триматися 4 – 5 годин, якщо пожувати. Але тут повинні попередити: якщо випито багато, було мало їжі і на момент боротьби з наслідками відпочинку у шлунку справжній смітник, інтенсивний смак спецій може викликати нудоту. Дивіться по собі, чи буде вам на користь такий метод;
кавові зерна. Досить повільно прожувати 3 – 5 зерняток. До слова, леді дуже зручно мати в сумочці льняний мішечок, де завжди буде кілька зерен, щоб у разі посиденьок з подругами зберігати приємний аромат. До слова, зручно, що вранці ні для кого не здасться неприродним, що від вас пахне кавою;
горіхова або оливкова олія. Тут без хитрощів: досить просто випити кілька чайних ложок. Продукт має високий рівень в’язкості, він якісно покриває стінки глотки, горла і довше утримується на поверхні. Суть в тому, що на просочених спиртом тканинах утворюється тонка плівка, яка не дозволяє інтенсивно виділяти запахи;
цибуля або часник – такий радикальний метод необхідний, тільки якщо немає можливості реалізувати інші варіанти. Але наїстися ароматної цибулі – стратегічний хід, адже ніхто навіть підходити до вас після цього не буде (не факт, що тільки в цей день), тому і перегар відчути неможливо.
Аптечні засоби від перегару
Тут все дуже індивідуально, все-таки це лікарська продукція, але як нейтральний засіб можна порадити Гліцин. Його просто кладуть під язик, і він розчиняється. Зручно, що це можна зробити де завгодно, в той час як подібні аналоги доводиться розчиняти у воді, а така можливість є далеко не завжди. А ось перед святкуванням не завадить прийняти якийсь адсорбент, який буде захищати організм від токсинів.

Читайте також  З'ясувалося, чи може СOVID-19 переходити в хронічну форму

Тепер, озброївшись кращими лайфхаками, ви можете спокійно відпочивати і ні в чому собі не відмовляти. Але все ж пам’ятайте про завтрашнє самопочуття, розслаблятися слід в міру!

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.