Пік COVID-19 в Україні настане в кінці жовтня: лікар дав важливу пораду

Українці масово ігнорують протиепідемічні вимоги, через це пік захворюваності COVID-19 настане до кінця жовтня.

Такий прогноз дав лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль, пише «Обозреватель».

«Те, що я спостерігав – у вас люди не особливо стурбовані носінням масок і дотриманням соціальної дистанції. Тому я думаю, що велике зростання буде вже найближчим часом, до кінця жовтня. Якщо люди не почнуть якось застерігатися і думатимуть, що смертність від коронавируса – це як звичайна смертність від онкології, від серцево-судинних захворювань… Не носять маски, не дотримуються дистанцію », – нарікає лікар.

Експерт не називає конкретних чисел захворюваності, відзначаючи, що в Ізраїлі пік виник швидше, тому що в країні вище щільність населення: «В Україні щільність нижче, відповідно, передача відбувається з меншою швидкістю. Але вона все одно буде ».

Він також підкреслив, що українські лікарі дають пацієнтам антибіотики, тоді як ізраїльські цього уникають:

«Українські лікарі роблять все, що можливо, я говорю про тих, з ким я спілкуюся. На щастя, це кращі представники медичної спільноти, і роблять вони свою роботу добре. Але більша частина пацієнтів в Україні все-таки отримує антибіотики. В Ізраїлі це не так. Але я б все-таки дав пораду щодо превентивної медицини, щодо того, щоб люди менше хворіли, щоб знизити навантаження на лікарів. Тому що, подивившись лікарні, подивившись, як працюють лікарі, я побачив, що працюють вони важко, і ситуація теж може бути непроста».

Глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що українські лікарні, які повинні приймати пацієнтів з COVID-19, вже заповнені на 50,8%.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.