Коронавірус не контролюється: експерт дав невтішний прогноз

Захворюваність COVID-19 прогнозовано зростатиме, каже Сергій Бережнов.

Чим більше людей захворює на коронавірус, тим більше у них контактів, тим самим збільшується число наступних заражень.

Як підкреслив в інтерв’ю Оbozrevatel екс-головний санітарний лікар України Сергій Бережнов, цей процес вибудовує нові ланцюжки, тому захворюваність COVID-19 прогнозовано зростатиме.

“Хворих стає більше, у них зростає кількість контактів зі здоровими, при не зовсім чіткому дотриманні запобіжних заходів – все це веде до зростання. Тому епідпроцес буде розвиватися”, – прогнозує експерт.

У той же час він підкреслив, що контролювати респіраторні захворювання завжди було і завжди буде дуже складно, тому у випадку з коронавірусом теж поки нічим контролювати процес епідемії.

“Специфічних ліків ще немає, вакцини немає. Навіть не зовсім зрозуміло, чим лікувати. Протоколи лікування змінюються мало не кожен день. Йде інтенсивний процес набору інформації”, – пояснив фахівець.

Він також додав, що коронавірус не був під контролем з самого початку, і поки не буде під жорстким контролем.

“Сьогодні весь контроль полягає в ізоляції, в активному виявленні хворих і носіїв, їх ізоляції та лікуванні… я не розумію, як може вийти з-під контролю те, що взагалі ніколи не контролювалося. Коронавірус просто неможливо було контролювати”, – додав Сергій Бережнов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.