Степанов пригрозив українцям трагедією з COVID-19, як в італійському Бергамо

Ситуація з коронавірусом (COVID-19) в Україні може повторити трагедію муніципалітету Бергамо у північній Італії, де навесні практично кожен житель втратив когось із родичів.

У Бергамо практично кожен житель втратив когось із родичів

Як заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, він розуміє, що всі вже втомилися від карантину.

“Але якщо хтось забув і хоче подивитися, що може бути, коли медична система не здатна надавати допомогу, я дуже раджу просто зайти в інтернет і продивитися кадри з Бергамо, що було там”, – зазначив він.

Степанов вважає, що навряд чи в Україні знайдеться якась більш-менш адекватна людина, яка захоче таке побачити вдома.

“Щоб цього не було, ми повинні, зобов’язані, це наша життєва необхідність дотримуватися тих правил і рекомендацій, які встановлені в країні”, – наголосив глава МОЗ.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у березні публікували моторошні кадри, зняті в одній із церков у місті Бергамо. На відео показано ряди домовин, які стояли всередині храму.

“Мірилом того, що відбувається в червоній зоні, є мертві, кількістю яких уже не можна керувати. Просто подумайте про вісім щоденних сторінок некрологів у Бергамо, безперервні цикли кремації”, – йшлося у тексті.

Усього в регіоні Ломбардія, до якого входить Бергамо, зафіксовано 102 805 випадків COVID-19, з них 16 896 хворих померло.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.