″Слуги″ хочуть запровадити примусову вакцинацію, вже зареєстровано документ

Влада хоче запровадити обов’язкове щеплення для українців.

У Верховній Раді пропонують запровадити обов’язкову вакцинацію для українців і заборонити ходити на роботу чи на навчання без щеплень. Що стосується дітей, то вони зможуть відвідувати школу і садок лише після того, як їхні батьки підпишуть декларацію з сімейним педіатром.

У Раді зареєстрували законопроєкт №4058, яким хочуть зобов’язати роботодавців відстороняти від роботи осіб, які ухиляються від обов’язкової вакцинації та проходження медоглядів. Документ подав нардеп від фракції “Слуга народу” Євген Шевченко.

“Метою законопроєкту є створення системи громадської охорони здоров’я країни, яка буде спрямована на зміцнення здоров’я українців, запобігання хворобам і збільшення тривалості життя. Цієї мети збираються досягти завдяки створенню управлінської вертикалі з мережі центрів контролю та профілактики хвороб і епідеміологічного нагляду”, – йдеться в супровідних документах.

Законопроєкт пропонує запровадити обов’язкові щеплення для ряду категорій працівників. У разі необґрунтованої відмови від вакцини їх не допускатимуть на роботу за рішенням головного епідеміолога в регіоні.

Крім цього, документ передбачає відсторонення від роботи та навчання осіб, які:

✅є носіями збудників інфекційних захворювань;

✅хворі небезпечними для оточення інфекційними хворобами;

✅були в контакті з такими хворими (в цьому випадку передбачається виплата соцстрахування);

✅ухиляються від обов’язкового медичного огляду або щеплення проти інфекцій, перелік яких встановлюється центральним органом виконавчої влади.

Діти ж зможуть відвідувати школу і садок тільки після того, як їхні батьки виберуть сімейного педіатра і підпишуть з ним декларацію.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.