Експерт із взаємин розповів, чи потрібно зізнаватися в зраді

В епоху відкритих і поліаморних відносин кордони можуть стати досить розмитими.

Соціальні, емоційні та фінансові наслідки COVID-19 призвели до зростання віртуальних зрад.

Незалежно від того, чи стали Ви жертвою або “злочинцем” фізичної або віртуальної зради, можливо, Вам буде складно вирішити, що робити після цього, пише The Daily Star.

За словами доктора Тоні Ортега, клінічного психолога і автора двох книг по саморозвитку, що спеціалізуються на відносинах, питання невірності стало дуже болючим. В епоху відкритих і поліаморних відносин кордони можуть стати досить розмитими, якщо спілкування не є кришталево чистим.

Однак моногамні відносини також залишаються нормою, і впоратися з невірністю може бути складно.

Чи слід зраднику розкрити або приховати зраду від свого партнера?
Не існує одного чіткого способу впоратися з невірністю ні для однієї зі сторін через безліч залучених факторів. Однак є варіанти, і залучені люди повинні дати собі можливість робити вибір, який найбільше відповідає тому, ким вони хочуть бути і з ким вони хочуть бути.

Чи потрібно зізнаватися?

Тут потрібно врахувати багато факторів. Багато зрадників роблять це з причин характеру. Іншими словами, в них вбудований обман. Вони більше спираються на антисоціальний спектр, оскільки не виявляють каяття або співчуття щодо своїх дій. Ці люди, швидше за все, ніколи не розкриють свою зраду, оскільки це частина їхнього життя.

Але є також люди, які оступилися один раз. Це люди, які, можливо, подорожують, захоплюються новизною свого оточення і дійсно не мають ясного мислення. У них може навіть не бути схильності до хронічної зради.

“Якщо вони щиро каються у своїх діях, я вважаю, що вони повинні зізнатися. Це відкриває двері для більш тісного спілкування і тим самим зміцнює відносини”, – говорить експерт.

Читайте також  “В хаті повзає на колінцях, на вулиці – на візочку”: 9-річний Богданчик з ДЦП мріє ходити та стати поліцейським

Нарешті, є люди, які обманюють, тому що в їх первинних відносинах щось поступово погіршується, що доставляє їм якісь страждання, які залишилися без уваги. Потім вони приймають імпульсивне рішення відчути щось інше.

Це може бути одноразовою подією, тому одкровення не тільки зупинить потенційний ефект сніжної грудки, але й змусить пару поговорити, а потім попрацювати над проблемами, які сприяли невірності. Відносини завжди можуть стати сильнішими і кращими після такої ситуації.

Розкриття невірності в цілому може зруйнувати будь-яку потенційну модель її повторення.

Що робити зі зрадником?
Що стосується першого типу ошуканців, від таких краще піти, оскільки у такого типу людей практично не буде ні докорів сумління, ні жалю від того, що вони зробили. Які б негативні почуття не відчував цей зрадник першого типу, швидше за все, він пов’язаний з тим, що його спіймали, а не з неправильністю його дій. Якщо можете, постарайтеся знайти вихід з цих відносин.

З другим і третім типами зрадників, описаними вище, важливо встановити серйозне спілкування між обома сторонами і, якщо необхідно, допомога з боку фахівця з психічного здоров’я як у формі терапії для пар, так і у формі індивідуальної терапії. Образа, яку вони відчувають, реальна і актуальна, і з нею потрібно боротися.

Однак прийняття рішення, відчуваючи ці негативні думки і почуття, може не привести до кращих результатів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.