Як Кравчук довів до істерики людину Путіна: розповідь учасників переговорів по Донбасу

Учасники української сторони з групи переселенців на переговорах ТКГ Сергій Гармаш і Денис Казанський розповіли про ситуацію на переговорах. Глава української делегації України в Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук жорстко відповів представнику РФ Борису Гризлову.

Про це вони пишуть на своїх сторінках в Facebook.

За словами Гармаша, Кравчук досить жорстко відповів Гризлову і на його тиради з оцінками Верховної Ради України і на спробу закрити рот переселенцям з ОРДЛО.

“Виявляється, він вміє бути не тільки дипломатичним, але і принциповим. Справа в тому, що Леонід Макарович вирішив, що раз ті представники ОРДЛО беруть участь в засіданні ТКГ по всіх підгрупах, то і нам потрібно не обмежуватися тільки політичною підгрупою”, – зазначив Гармаш.

Він підкреслив, що істерика тієї сторони почалася ще на гуманітарці, де вони заблокували обмін полоненими, мотивуючи це необхідністю скасування відомої постанови Верховної Ради про проведення місцевих виборів.

“Ден Казанський взяв слово і почав говорити, що ця постанова не має ніякого відношення до обміну і не можна грати в політику, коли мова йде про людей, що сидять в тюрмах. У тому числі, і про їх людей. Ніканорова і Дейнего почали тупо кричати, останній навіть відключив відеозв’язок. До цього Ніканорова була завжди стриманою…”, – написав Гармаш.

За його словами був й інший інцидент. Тоді Гармаш попросив слова на звіті політичної підгрупи, Гризлов раптом почав перебивати і обурюватися, що в ТКГ повинні брати участь тільки керівники делегацій, а не експерти.

При цьому Гризлов заявляв, що Росія не сторона конфлікту, а посередник. Після цього Москва вимкнула відеозв’язок.

“Потрібно відзначити, що саме Леонід Макарович наполіг, щоб мені, всупереч крикам Гризлова, все-таки дали можливість говорити. І вказав, що Україна сама буде вирішувати, кого їй включати в свою делегацію, і що у нас всі члени делегації рівні. Загалом, я навіть не думав, що завжди такий спокійний і віддалено-холодний Гризлов, може так істерити. Це ще предмет для аналізу – чому вони так збудилися на нас…”, – написав Гармаш.

Читайте також  Експерт розповів, до кого в Росії постійно їздить Лукашенко

Також про поведінку Кравчука й Гризлова зазначив і Казанський.

“Леоніда Кравчука сьогодні було прямо не впізнати – повна протилежність тому образу, який ми спостерігаємо в публічному спілкуванні. З Гризловим він спілкувався досить жорстко, і у підсумку довів російського представника до нападу. Ніколи раніше не бачив Гризлова в такому стані – той від злості навіть від відеозв’язку відключався”, – написав він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.