Останній дзвоник для Шкарлета: під Кабміном студенти влаштували акцію “Зашкварлет” – фото, відео

1 вересня студенти київських університетів та активісти влаштували акцію з вимогою відставки виконуючого обов’язки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета. Під стінами Кабінету Міністрів зібрались десятки людей.

Акція відбувається в іронічному форматі шкільного дзвоника – останнього дзвоника для Шкарлета. Так кажуть організатори, повідомляє 24 канал.

Проти чого протестують студенти
Студенти провідних вищих навчальних закладів Києва вимагають відставки тимчасового очільника Міносвіти Сергія Шкарлета.

На їхню думку, Шкарлет з першого дня робить усе, щоб зупинити реформи освіти.

Ми – представники молоді і студентства – хочемо якісної освіти. Хочемо рівного права на вступ. Хочемо займатися наукою після випуску,
– мовиться у заяві організаторів акції.

Всіх охочих взяти участь в акції організатори закликали приносити з собою штучні квіти. “Штучні квіти для штучного міністра”, – пояснили вони.

Що відомо про Сергія Шкарлета
25 червня Шкарлет став тимчасовим виконувачем обов’язки міністра. Однак, спочатку його кандидатуру не підтримав профільний комітет Ради.
Під Верховною Радою та в містах України неодноразово протестували проти його призначення, а на сайті уряду зареєстрували петицію за відставку Шкарлета.
Шкарлета звинувачують у плагіаті в його наукових роботах та підозрюють у зловживаннях. Річ у тім, що Чернігівський національний технологічний університет, ректором якого був Шкарлет, купив для його потреб авто за 1,5 мільйона гривень.
Водночас його звинувачують у плагіаті в своїх монографіях та статтях.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.