Українські слідчі зібрали докази невинуватості засудженого в Італії Марківа. ВІДЕО

Українські слідчі знайшли важливих очевидців, свідчення яких демонструють невинуватість ув’язненого в Італії Віталія Марківа.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

“Наше слідство знайшло ряд свідків, важливих для встановлення картини загибелі журналістів і які дають покази, з яких чітко видно невинуватість Віталія Марківа”, – заявив голова МВС.

За словами Авакова, одна зі свідків – колишня прессекретарка так званого народного мера Слов’янська В’ячеслава Пономарьова, яка контактувала із загиблими фотокореспондентом Андреа Роккеллі і його перекладачем Андрієм Мироновим під час їхньої поїздки до “ДНР”.

Міністр зазначив, що ця жінка вже кілька років проживає в Італії і за запитом суду безпосередньо може дати свідчення.

Аваков також додав, що українська сторона провела низку експертиз і слідчих експериментів.

“Окрім того, ми провели ряд експертиз і слідчих експериментів на місці подій – у Слов’янську і на горі Карачун, які також дали переконливі результати”, – зауважив очільник МВС.

Нагадаємо, раніше Аваков пообіцяв продемонструвати нові докази на захист Марківа. Міністр провів відеорозмову з ув’язненим нацгвардійцем.

30 червня 2017 року в Італії затримали старшого сержанта командира відділення батальйону ім. Кульчицького (в/ч 3066) НГУ Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі фоторепортера громадянина Італії Андреа Роккеллі у Слов’янську в травні 2014 року.

Судові слухання тривають уже три роки. Торік у липні суд першої інстанції засудив його до 24 років неволі.

В Італії апеляційний процес у справі нацгвардійця Марківа почнеться 29 вересня. Наступне засідання призначене на 1 жовтня. Розгляду оскарження вироку очікували минулої весни, але через пандемію його відклали на осінь. Засідання суду в другій інстанції будуть відбуватися в апеляційному суді присяжних Мілана. Захист виступив за відкритий режим засідань із присутністю підсудного в залі.

Читайте також  В Італії суд дозволив чоловікові виплачувати аліменти піцою

У травні 2020 року група експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз і Київського політехнічного інституту в межах розслідування кримінального провадження Нацполіцією провела у Слов’янську слідчі експерименти про обставини загибелі італійського фоторепортера Роккеллі та російського перекладача Миронова 24 травня 2014 року. Слідчі дії довели, що Віталій Марків не причетний до загибелі італійського фоторепортера.

ВІДЕО можна переглянути ТУТ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.