Школи можуть самі переходити на змішане навчання, але тільки не в червоних зонах: Степанов

Запроваджувати змішану форму навчання директори шкіл зможуть самостійно, з огляду на освітній процес.(Портал Всеосвіта).


Але тільки не в «червоній» зоні, адже там процес навчання буде переводитися на дистанційну форму. Про це на брифінгу заявив голова Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов, передає Укрінформ.

Якщо школа з точки зору свого освітнього процесу вважає, що можна, не перебуваючи в “червоному” рівні, наприклад, знаходячись в тому ж “помаранчевому” рівні, зробити такий процес навчання змішаної форми – дистанційна і безпосередньо стаціонар у школі, це вже питання, яке вирішується на рівні школи.

Степанов також закликав освітян проводити навчання на свіжому повітрі.

Це стосується всіх без виключення класів – і початкової школи, і старшої школи. Тому залежно від ваших навчальних планів, якщо є така можливість, будь ласка, намагайтеся проводити заняття на відкритому повітрі.

Міністр також нагадав, що МОЗ вже представили рекомендації щодо навчального процесу з 1 вересня.

Нагадаємо, що з 31 серпня діятиме новий розподіл регіонів за рівнями епідемічної небезпеки COVID-19. “Червоний” рівень встановлено у 21 адміністративно-територіальній одиниці.

Згідно з рішенням комісії, до “червоного” рівня віднесено:

міста Івано-Франківськ, Коломия і Калуш, а також Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;

міста Біляївка та Ізмаїл Одеської області;

міста Дубно та Острог, Костопільський та Радивилівський райони Рівненської області;

міста Бережани та Чортків і Бережанський район Тернопільської області;

місто Чернівці та Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський та Новоселицький райони Чернівецької області.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.