Політреклама у Facebook: найдорожчі – сторінка Порошенка та антиреклама Зеленського – Чесно

Протягом січня-липня 2020 року українські сторінки у Facebook витратили на рекламу, пов’язану із соціальними питаннями, виборами або політикою, понад 1,1 мільйона доларів (близько 30 мільйонів гривень). Офіційно ж виборча кампанія стартує 5 вересня.


Витрати партій та політиків на рекламу порахував громадський рух Чесно.

Як зазначається, частина витрат – це офіційні сторінки політичних партій або самих політиків. Ще частина – це прихована реклама політиків, яка прикривається абстрактними назвами. Деякі зі сторінок – це медіа, або ті, хто видає себе за них.

 

Серед усіх сторінок перша трійка – це Петро Порошенко (52,8 тисячі доларів), програма “Шустер LIVE” (39 тисяч) та нардеп Микола Тищенко (20,7 тисячі).

 

Відзначається, що протягом 7 місяців 2020 року разом ТОП-20 сторінок витратили на рекламу в січні-липні 318 тисяч доларів, або понад чверть усіх коштів, витрачених на політичну та соціальну рекламу в українському сегменті соцмережі. Загалом же політичну й соціальну рекламу в цей період поширювали майже 1400 сторінок.

Натомість з-поміж політичних партій найбільше на рекламу витратили Українська галицька партія, “Партія Шарія” та ЄС, йдеться у повідомленні.

В той же час максимум негативної реклами було проти партії “Слуга народу”, та політиків – Володимира Зеленського, Максима Бужанського та Бориса Філатова.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.