У ВООЗ пояснили, що зупинить навалу другої хвилі COVID-19

За словами представника організації, третина всіх пацієнтів хворіють на коронавірус безсимптомно.

Країни можуть уникнути навали другої хвилі коронавірусної інфекції COVID-19, тому що лікарі і медичні працівники вже мають в своєму арсеналі достатньо знань та інструментів для боротьби з китайською вірусною загрозою.

Таку заяву зробив помічник глави Всесвітньої організації охорони здоров’я Раньєрі Гуерра у інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera.

За його словами, наразі збільшення кількості заражень COVID-19 пов’язано з розширенням діагностичних можливостей і більш високим рівнем її ефективності. Що стосується пацієнтів з важкими формами коронавірусу, перебіг їх хвороби потрібно ретельно контролювати. Це вже вдається медикам після того, як вони зіткнулися з сумним досвідом.

Крім того, Гуерра прогнозує, що у вересні виросте кількість дітей, які заразилися коронавірусом, тому що починається навчальний рік у школярів. Вченим поки що не вдалося вивчити питання заразності дітей коронавірусом, проте відомо, що вже після 12 років діти мають таку ж здатність заражати інших людей COVID-19, як і дорослі.

Як стверджує Гуерра, незважаючи на той факт, що у третини людей захворювання на коронавірусну інфекцію може проходити безсимптомно, навіть легкі форми коронавірусу можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю.

“Краще не заражатися вірусом, тому що вже є докази серйозних проблем зі здоров’ям навіть у пацієнтів з дуже незначними симптомами”, – підкреслив представник Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.