Доступних ліків для жителів Прикарпаття стане більше

12 серпня затверджено оновлену редакцію реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки».

Із початку 2020 року в межах програми мешканці Прикарпаття отримали медикаменти за 204-ма тисячами рецептів, пише Фіртка.

З них 148 тисяч рецептів відпущено на ліки від серцево-судинних захворювань, 46,3 тисячі – від цукрового діабету ІІ типу та 10,1 тисячі – від бронхіальної астми.

У програмі зареєстровано 317 аптек й аптечних пунктів області, за цей рік вони вже отримали відшкодування від держави 17 млн грн.

Наразі програма надає можливість отримати безоплатно або з невеликою доплатою найзатребуваніші медикаменти від серцево-судинних захворювань, астми та діабету ІІ типу.

Наступного року НСЗУ планує надавати такі ліки для ширшого спектра захворювань, а також додати нові найменування препаратів для вже наявних у програмі захворювань.

«Наразі Програма медичних гарантій на 2021 рік у процесі формування і ми хочемо, щоб до неї потрапили препарати для лікування хвороб, пов’язаних з розладами психіки та поведінки, наприклад для таких станів як шизофренія, епілепсія, депресія, тривожні стани, манії тощо. А також медикаменти, які запобігають виникненню повторних інфарктів та інсультів», – говорить в.о. начальниці відділу роботи з договорами з аптеками Департаменту договірної роботи та моніторингу НСЗУ Ірина Ліштаба.

Кількість ліків у реєстрі збільшено на 19 торговельних найменувань, один лікарський засіб вилучено. Усього до нього увійшли 264 препарати, 85 з яких пацієнти зможуть отримувати безоплатно, інші – з невеликою доплатою.

Винятком є лікарський засіб для лікування ревматичних хвороб, за який пацієнт сплачує повну вартість. Розширення включає препарати як українських, так й іноземних виробників.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.