Ексміністр Насалик поверне Димінському 56,5 млн грн

20 серпня 2020 року Печерський суд Києва зобов’язав Ігоря Насалика, ексміністра енергетики та вугільної промисловості України, виплатити олігарху Петру Димінському 56 477 309 гривень.


Згідно з матеріалами справи, Ігор Насалик у 2014 році позичив у львівського олігарха Петра Димінського 1 888 706 доларів США. Один із свідків у справі заявив, що Насалик позичив у Димінського ці гроші, та ще приблизно 1,5 мільйона доларів США, ймовірно, для купівлі посади міністра.

Цією справою зацікавилось НАБУ та у серпні 2019 року оголосило підозру екс-міністру, інкримінуючи умисне декларування недостовірної інформації, адже у жодній із обов’язкових е-декларацій тодішній міністр позику не зазначив.

Тепер, окрім обов’язкового повернення коштів, екс-високопосадовцю загрожує до 2 років тюремного ув’язнення. Це може стати першою великою справою для Національного антикорупційного бюро України та Вищого антикорупційного суду, коли посадовець понесе реальну відповідальність за свої умисно незаконні дії.

Нагадаємо, Ігор Насалик очолював міністерство енергетики та вугільної промисловості з 14.04.2016 по 29.08.2019 р.р., до того двічі був обраний міським головою Калуша, що на Івано-Франківщині.

Петро Димінський, український бізнесмен та олігарх, відомий як екс-співвласник компанії «Континіум» (мережа заправок WOG), екс-почесний президент ФК «Карпати».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.