“Заборонили в’їзд на 5 років”: за порушення карантину депортували 5 українців

Польські прикордонники з Тупліце, шо у Любуському воєводстві, затримали п’ятьох українців.

Про це повідомляє Прикордонна служба Польщі, передає “Це моя Україна”.

“Причиною затримання було недотримання умов карантину після перетину східного кордону,” – зазначає майор прикордонної служби Йоанна Конєчняк.

Минулого четверга, 13 серпня, прикордонники з Тупліце зупинили мікроавтобус на українських реєстраційних номерах для стандартної перевірки.

В автобусі перебувало шестеро українців. Під час перевірки їхніх документів було встановлено, що п’ятеро з них приїхали до Польщі наприкінці травня і не пройшли обов’язковий 14-денний карантин, надаючи фіктивні адреси проживання в Польщі під час прикордонного контролю. Відразу після перетину зовнішнього кордону Європейського Союзу вони поїхали до Німеччини, — повідомляє Йоанна Конєчняк, прес-речник командувача відділу Надоджанського відділення прикордонної служби.

Командир прикордонної служби через порушення законуукряїнцями виніс рішення, зобов’язавши їх повернутися до України. Українцям видали 5-річну заборони в’їзду до Польщі та інших країн Шенгену. Всіх п’ятьох громадян України, віком від 20 до 32, років на наступний день привезли до пропускного пункту в “Медика-Шегині” та передали українській стороні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.