Франківські кінотеатри на межі банкрутства – у залі від 2 до 10 глядачів

Пом’якшення карантину істотно не позначилося на відвідуваності кінотеатрів у Франківську. Кінозали порожні. Бізнес п’ятий місяць поспіль збитковий.

“За мною колектив із трьох десятків людей. Усі вони сидять без зарплат, – розповіла директорка кінотеатру “Космос” Людмила Казмерчук. – Люди роздратовані, розгублені, не знають, що буде далі. А у них сім”ї, діти. Усі працівники влаштовані офіційно. Ми платили всі податки. У березні – квітні наші газди вчинили дуже людяно. Вони сказали: якщо маєте змогу, то платіть людям хоча би мінімальну зарплату. І ми це робили, доки могли. Ми довго збирали гроші на нове обладнання, але за час карантину ці гроші проїли мінімальними зарплатами”.

Збитки від карантину для кінотеатру “Космос” становлять до півтора мільйона гривень.

З 2 липня кінотеатри відновили роботу, пише ЗК. Працюють у режимі епідбезпеки: дистанція на вході, маски, температурний скриніг працівникв і вдвдувачів. На барі один працівник видає товар, інший працює тільки з грошима.

“Але ми терпимо страшні збитки. Зараз у нас немає і 5% заповнення зали. А у великій залі 505 посадкових місць. Тепер фільми переглядають від 2 до 10 людей. За нормальних умов сеанси розпочиналися тільки тоді, коли було мінімум 8 глядачів. Зараз запускаємо кіно і одному глядачеві”, – описує ситуацію директорка кінотеатру.

Квитки продають так, що з кожного боку від глядача є по два вільних місця. Перерви між сеансами збільшили до 40 хвилин, щоби мати достатньо часу для дезінфекції зали.

“Тепер маємо у прокаті сильний мультфільм “Тролі 2″, але народу все одно немає. Кілька років поспіль у нас липень був найпотужнішим місяцем року. Тепер нас скосило так, що не знаю, як ми будемо з цього вибиратись”, – зазначає Людмила Казмерчук.

Читайте також  За тиждень в Івано-Франківській області четверо людей отруїлись грибами

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.