Білорусь закрила пункти пропуску на Західній Україні

Із 22:00 10 серпня в селах Познань, Березове, Дроздинь Рівненської області заборонять перетинати держкордон із Білоруссю.

Причина − збір дикоросів на території білоруського республіканського ландшафтного заповідника “Ольманські болота”, повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби.

Відновити перетин кордону планують через 20 днів − 30 серпня о 7:00.

Нагадаємо, міністерство охорони здоров’я України оновило список країн, які входять до “червоної” і “зеленої” зон, за якими визначається необхідність здавати тест на коронавірус і проходити самоізоляцію.

Актуальний перелік оприлюднили на сайті МОЗ 10 серпня.

До “зеленого” списку України додали Швецію, Чехію, Португалію, Білорусь, Австрію, Канаду, Велику Британію, Литву, Грузію та Італію. У переліку країн, з яких до України можна потрапити без проходження самоізоляції і тесту, також залишилися Туреччина, Єгипет і Хорватія.

Водночас у “червоному” списку − Росія, Польща, Китай, Естонія, Греція, Кіпр, Франція, Нідерланди, Німеччина. До того ж, “червоними” залишилися Чорногорія, Болгарія і Албанія.

Повний перелік усіх країн можна переглянути на сайті.

Зазначимо, до “червоного списку” України входять держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні. Або ж якщо у країнах приріст числа інфікованих за останні 14 днів більший за аналогічний за минулі 14 днів на 30%.

Усі прибулі до України з “червоних” країн повинні або піти двотижневу ізоляцію, або показати негативний результат ПЛР-тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону, або здати ПЛР-тест протягом доби. Іноземці зобов’язані мати поліс медичного страхування.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.