Як допомогти дітям примиритися з масками

На уроках учні можуть перебувати без масок, але в громадських місцях дітям все одно доведеться надягати їх. Тому варто говорити в класі про цей «аксесуар» та регулярно повторювати правила користування.(Портал Всеосвіта).


Ймовірно, маски залишатимуться в нашому житті ще тривалий час. Ми мусимо носити їх та дотримуватися інших правил, щоб стримати поширення вірусу. Дітям інколи важко зрозуміти деякі обмеження, тому ми маємо регулярно говорити з ними про це.

Власний приклад

Якщо ви в школі будете говорити з дітьми, що треба носити маску, а поза школою заходитимете в магазин без неї – ваші слова не будуть сприймати серйозно. Тому роботу з прийняття дітьми масок ми маємо починати з себе. Подумайте, чи правильно ви носите маску, чи надягаєте її у всіх необхідних місцях? Якщо ви самі вагаєтеся щодо необхідності масок, почитайте більше про це. Не тільки медіа – зверніться до сайтів офіційних установ, дослідницьких центрів або до медичних журналів. Наприклад, МОЗ, Центр громадського здоров’я, ВООЗ, Центр контролю та профілактики захворювань США, інформація від Міністерства охорони здоров’я Великої Британії, база наукових медичних статей. Також можна зазирнути на міжнародний сайт для лікарів з актуальною інформацією, новинами та оглядами дослідженнь.

Пошукайте відповіді на всі питання, пов’язані з масковим режимом та пандемією в цілому, що вас турбують. Ви й самі знаєте, як складно пояснювати дітям щось, в чому ми самі сумніваємося.

Чому та навіщо

Поговоріть з дітьми про пандемію (навіть, якщо вже говорили). Вони можете розказати про сам вірус та про те, як він поширюється. Поясніть, як ми чихаємо та кашляємо – на скільки метрів розлітаються краплі нашого мокротиння, скільки часу ці краплі висять в повітрі тощо.

Читайте також  Усе затряслося і спалахнуло: у будинок з дев’ятьма дітьми влетіла блискавка – пронизала наскрізь (відео)

Спробуйте відшукати з дітьми відповіді на всі питання, що їх турбують. Сьогодні навколо дуже багато інформації і часто у цьому вирі трапляється неправда. А фейки поширюються у 6 разів швидше за правду. Діти чують їх часом від батьків, сусідів, друзів, а доросліші й самі бачать їх в інтернеті. Тому обговорюйте з ними все, що вони дізнаються про пандемію.

Правила

Повторюйте з дітьми правила користування масками: як треба надягати маску, скільки можна носити одну маску, що робити, якщо в масці тобі стало погано. Нагадуйте дітям, що не можна торкатися маски руками, якщо ви їх не помили чи не обробили антисептиком.

Можна поспостерігати з дітьми за тим, як інші люди носять маски, та проаналізувати кожен спосіб. Підведіть дітей самих до висновків, чому маска має щільно прилягати до обличчя, чому неможна стягувати маску з носа, чому маску потрібно змінювати тощо.

Залученість
Влаштуйте тестування масок. Наприклад, зробіть тест світлом – просвітіть різні маски ліхтариком в темному приміщенні. Подивіться як проходить світло, чи немає в масці великих просвітів.

Запропонуйте дітям намалювати щось, зробити колажі чи меми про те, як правильно носити маски.

Відвертість
Від будь-яких обмежень ми втомлюємося. Особливо, від масок. Вони заважають нам дихати, викликають подразнення шкіри. Це турбує і вас, і ваших учнів. Тож поговоріть про це. Поділіться переживаннями, страхами, розкажіть про те, що вам набридло. І діти нехай зроблять те саме. Дуже важливо розуміти, що ти не один зі своїми думками і оточення тебе розуміє.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.