У Надвірній облаштували кімнату для відпочинку медиків

В КНП “Надвірнянська центральна районна лікарня” представники ГО “Молода Просвіта Прикарпаття” сьогодні презентували кімнату для відпочинку медиків.

 

Ідея облаштувати такі зони релаксу в активістів виникла ще в березні, коли пандемія тільки почала набирати обертів на Прикарпатті. Пізніше “Молода Просвіта” та Івано-Франківська облдержадміністрація підписали Меморандум про співпрацю в рамках боротьби із COVID-19, інформує пресслужба Надвірнянської РДА.

“Я як лікар за освітою знаю, що в терапевтичних відділах зазвичай немає кімнат для відпочинку, тому що тут не передбачені нічні чергування. Але зараз ситуація змінилася. Медикам доводиться більше часу проводити на робочому місці, з’явилися нові ризики, які тільки додають стресу, – поділилася керівниця проєкту Євгенія Бардяк. – Лікарям та медсестрам необхідний куточок відпочинку, куди можна прийти після кількох годин роботи і просто посидіти на м’якому дивані, попити кави з колегами”.

Насамперед обирали лікарні в громадах, де найвища захворюваність на коронавірусну інфекцію, бо там і більша навантаженість на медиків. Для створення кімнати відпочинку закупили необхідні для комфортного перебування речі: меблі, холодильник, мікрохвильову, телевізор, кавомашину, кварцову лампу. Вартість облаштування однієї кімнати – 65 тисяч гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.