Франківський медуніверситет придбав будинок під новий корпус за 40 мільйонів гривень

Івано-Франківський національний медичний університет придбав будинок на вулиці Бандери, 79А в навчальних цілях.

“Заплативши за ту чотириповерхівку приватним власникам понад 40 млн грн, наш ВНЗ створив прецедент в усій Україні: останніми роками такого не було, щоб державний університет не продав, а саме купив навчальний корпус і тим самим приростив державну власність. Адже власником медичного вишу є Міністерство охорони здоров’я, і там цим фактом були вельми подивовані. Хоча наш університет досить самостійний з економічного погляду і не просить у МОЗ ніяких дотацій з Держбюджету. Він сам собі дає раду завдяки розумній фінансовій політиці, раціональній витраті коштів на своє утримання”, – розповідає Рожко.

На першому поверсі планують розмістити кафетерій, лекційну аудиторію, простору конференц-залу для проведення різноманітних заходів, зарезервовано тут приміщення і для кафедри фармакології. На другому поверсі буде створено умови для складання випускниками – лікарями-інтернами, об’єктивного структурованого клінічного іспиту (ОСКІ).

Велике перепланування приміщень площею майже 1 600 кв. м здійснено в ході уже завершуваного капітального ремонту третього й четвертого поверхів корпусу – там справить входини кафедра мовознавства, яка отримає загалом близько 40 навчальних кімнат. Ці невеликі аудиторії розраховані на 10-15 осіб. У них проводитимуть заняття зі студентами, зокрема й іноземними, викладачі української, англійської, німецької та французької мов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.