У зоні ЧАЕС правоохоронці вилучили у громадян 300 кг радіоактивних ягід (ФОТО)

У зоні відчуження в громадян правоохоронці вилучили 300 кг лісових ягід та 20 кг грибів, у яких допустима норма радіоактивних елементів цезію та стронцію була перевищена вдвічі.

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на Національну поліцію Київської області.

За усіма виявленими фактами порушення вимог режиму радіаційної безпеки відкриті кримінальні провадження.

Так, упродовж липня поліцейські зони ЧАЕС попередили 14 фактів незаконного переміщення за територію зони радіоактивного забруднення лісових ягід та грибів, та притягнули до адміністративної відповідальності 16 порушників.

Відповідного дозволу та проведення дозиметричного контролю. Також правоохоронці вилучили автівку, на якій порушники намагались перемістити радіаційний “врожай”.

Слідчими зони ЧАЕС відкрито 14 кримінальних проваджень за ст. 267-1 “Порушення вимог режиму радіаційної безпеки” Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Також, за несанкціоноване проникнення у зону відчуження на порушників складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 КУпАП “Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення” Кодексу України про адміністративні правопорушення.  Матеріали направлені до суду для прийняття рішень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.