Мірча Луческу – головний тренер “Динамо”: перші слова румуна про Київ

Мірча Луческу очолив київське “Динамо” 23 липня

Мірча Луческу став головним тренером “Динамо” (Київ). Про це стало відомо 23 липня.

Румунський фахівець, який прославився завдяки своїй роботі в донецькому “Шахтарі” – принциповому конкуренті столичного гранда за “золото” чемпіонату України – підписав контракт з біло-синіми після того, як президент “Динамо” Ігор Суркіс відправив у відставку Олексія Михайличенка. Для останнього попередній сезон на посаді головного тренера киян став, на думку багатьох експертів, відверто провальним – “Динамо” посіло друге місце в прем’єр-лізі, хоча і не показувало виразної гри. Щоправда, кияни виграли Кубок України, що трохи поліпшило сезон 2019/2020.

Що сказав Мірча Луческу в Києві
Зазначимо, що Луческу буде тренувати “Динамо” два роки (у контракті прописана опція прологнаціі ще на рік).

По приїзду в Київ, румунський коуч заявив, що дуже скучив за Україною.

“Хотів повернутися в цю країну, де у мене були успішні результати. Тут у мене були дуже хороші стосунки з уболівальниками. Я вдячний долі за те, що я прийшов до клубу з великими традиціями, талановитими футболістами. І я впевнений, що разом ми будемо плідно працювати”, – зазначив він.

Луческу вірить, що його роботою керівництво клубу та вболівальники будуть задоволені, так само як і тими результатами, яких він досягне на чолі “Динамо”.

“Я вдячний за надану мені довіру президенту клубу, а також уболівальникам, які довіряють мені команду з такими великими традиціями”, – резюмував тренер.

Фанати “Динамо” розгнівані і обіцяють акції протесту
Ультрас киян не задоволені тим, що Луческу тренуватиме столичний гранд. У заяві уболівальників, яка з’явилася в Facebook “WBC Ультрас Динамо”, йдеться про те, що тренер, який неодноразово говорив неприємні речі на адресу біло-синіх, не має морального права очолювати клуб.

Читайте також  "Зеніт" офіційно оголосив про призначення Луческу

“Що ж, ми до останнього вірили, що це якийсь невдалий розіграш, але керівництво клубу втратило усі залишки здорового глузду, честі та гідності. Призначення 74-річного тренера, який неодноразово некоректно висловлювався на адресу “Динамо” – це плювок в очі усім вболівальникам “Динамо”, і Суркіси мали б усвідомлювати, які наслідки це потягне за собою. На даний момент ми звертаємось до всіх працівників “Динамо” (Київ), у яких залишилась хоч крихта самоповаги: все, що вам залишається в нинішній ситуацій – написати заяву на звільнення. А всіх вболівальників, кому болить за “Динамо” так само, як і нам, просимо слідкувати за повідомленнями нашої спільноти – акції протесту не змусять себе довго чекати”, – йдеться у заяві.

Додамо, що свою тренерську кар’єру Луческу розпочав у 1979 році. З тих пір він працював в більш ніж десяти клубів і національних збірних, ставши одним з найбільш титулованих тренерів у світі.

Серед країн, де працював в якості тренера Луческу – Румунія, Італія, Туреччина, Україна. Цікаво, що київський клуб – не перше “Динамо” у футбольній біографії румунського наставника. Свого часу він починав ігрову кар’єру в бухарестському “Динамо”, яке згодом і тренував.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.